Πώς να φορέσεις το Mικρό Mαύρο Φόρεμα

9 Αθηναίες μας δείχνουν πως φοράνε το φόρεμα που ταυτίστηκε με την κομψότητα και το διαχρονικό στυλ

Κάν'το όπως η Audrey Hepburn

Πρωτοσχεδιάστηκε από την Coco Chanel το '26 για τις σελίδες της αμερικανικής Vogue, φορέθηκε πολύ στο χολυγουντιανό σινεμά της εποχής γιατί ''έγραφε'' καλύτερα στο φακό και στη δεκαετία του '50 έγινε σήμα κατατεθέν των femme fatales. Αυτό όμως που το έκανε διάσημο ήταν η εμφάνιση της Audrey Hepburn στο Breakfast at Tiffany's φορώντας το στο οριστικό του πια σχήμα και μήκος, σχεδιασμένο από τον οίκο Givenchy. Έκτοτε έγινε αγαπημένο πολλών διασήμων, ανάμεσά τους η Edith Piaf και η Natalie Portman σήμερα. Πέρα όμως από τα γυαλιστερά εξώφυλλα των περιοδικών, το μικρό μαύρο φόρεμα έγινε αγαπημένο και των κοριτσιών της διπλανής πόρτας. Ρωτήσαμε δέκα Αθηναίες με τι το συνδυάζουν.


1. Μαρία Κοραχάη (Φοιτήτρια Γαλλικής Φιλολογίας)

image

H υπογράφουσα πιστεύει ότι το μικρό μαύρο φόρεμα δεν είναι μόνο για βραδινές εξόδους. "Με έναν μπερέ, μπαλαρίνες και φουλάρι γίνεται το πιο βολικό all day σύνολο που είχες ποτέ".


2. Σωζιάννα Κανάκη (Φοιτήτρια Τουριστικών Επιστημών) 

image

"Τα μαύρα ψηλοτάκουνα είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να φορέσεις το μικρό μαύρο φόρεμα. Και ειδικά αυτά τα ψηλοτάκουνα που είναι τα αγαπημένα μου!"


3. Μαριάνθη Χρυσοχόου (Φοιτήτρια Ναυτιλιακών) 

image

"Ποιος είπε ότι το μαύρο δεν πάει με το καφέ; Με animal patterns και ένα δερμάτινο τζάκετ ένα απλό μαύρο φόρεμα μεταμορφώνεται σε τέλειο safari look."


4. Σωζία Αλυφαντή (Απόφοιτος Λυκείου) 

image

"Ψηλα παπούτσια, το μαύρο μου φόρεμα και το κοντό, έντονο κολιέ που έγινε μόδα. Το μίνιμαλ είναι πάντα κομψό."


5. Μαριέτα Τζινιέρη (Φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών) 

image

"Με ένα αέρινο φουλάρι και ένα crop top κάνεις και το πιο αυστηρό φόρεμα casual αλλά και ταυτόχρονα στιλάτο. Έτσι το φοράς και στον πρωινό σου καφέ."


6. Κλεοπάτρα Γλαντζή (Φοιτήτρια Γαλλικής Φιλολογίας) 

image

"Αν και το μικρό μαύρο φόρεμα είναι κλασσικό κομμάτι, μπορείς εύκολα να το μετατρέψεις σε must ροκ σύνολο. Μ'αρέσει που το τζιν τζάκετ επέστρεψε στη μόδα και αυτά τα μποτάκια με τρουκ είναι ό,τι καλύτερo έχω στην ντουλάπα μου"


7. Ηρώ Κοραχάη (Μαθήτρια) 

image

"Η πιο grunge εκδοχή του μαύρου φορέματος. Σκούρο καλσόν, ankle boots και καρό πουκάμισο. Προσεγμένο αλλά και ταυτόχρονα χύμα."


8. Άννα Μάτσα (Φοιτήτρια Νομικής) 

image

"Ζεστό και ευκολοφόρετο, η καλύτερη απόδειξη ότι μπορείτε και να φοράτε φόρεμα και να μην πουντιάζετε, μιας και δεν ξέρω καμία που να χαλάει αυτό το outfit με ένα μπουφάν."


9. Λυδία Μακριωνίτη (Φοιτήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων) 

image

"Απλό, chic και elegant. Μ'αρέσουν τα διακριτικά κοσμήματα και το μικρό μαύρο φόρεμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα αναδείξεις."