Δείτε πώς δημιουργείται ένα κόσμημα του οίκου Dior

Το «ουράνιο τριαντάφυλλο» είναι ένα γούρι εμπνευσμένο από την προσωπικότητα του Christian Dior

Εμπνευσμένη από την προσωπικότητα του ίδιου του Christian Dior και το πάθος του για τις θρησκευτικές τέχνες και την αστρολογία, η Victoire de Castellane, η διευθύντρια του δημιουργικού τμήματος των κοσμημάτων του οίκου Dior, δημιούργησε το νέο κεφάλαιο της κολεξιόν «Rose des Vents» (Το τριαντάφυλλο των ανέμων), με το γούρι «Rose Céleste» (Το ουράνιο τριαντάφυλλο). Η σχεδιάστρια προχώρησε από το αστέρι – πυξίδα του Ντιόρ σε δύο άλλα συμβολικά ουράνια σώματα, τον ήλιο και τη σελήνη.



Rose Celeste Dior


Το γούρι αποτελείται από χρυσά σβολάκια, τα οποία περικυκλώνουν, από την μία πλευρά, μία σελήνη από μαργαρόρριζα και τρία μικρά λευκόχρυσα αστέρια, που έχουν τοποθετηθεί σε ένα δισκίο όνυχα και, από την άλλη πλευρά, έναν ήλιο από κίτρινο χρυσό με εννιά διαφορετικές ακτίνες, ο οποίος έχει ως αντιθετικό φόντο την μαργαρόρριζα. Πρόκειται για ένα «κάλεσμα να ταξιδέψουμε μέσα στην πλούσια κληρονομιά του οίκου, τόσο την μέρα, όσο και την νύχτα».

Rose Celeste Dior


Στο βίντεο, που δημοσίευσε ο ίδιος ο οίκος, μπορούμε να δούμε όλη την διαδικασία της δημιουργίας του γουριού από τον αρχικό σχεδιασμό του στο χαρτί και το ύφασμα, έως και την επεξεργασία και την τοποθέτηση κάθε πολύτιμου λίθου και μετάλλου σε αυτό, για να καταλήξει στην αλυσίδα του μενταγιόν της κολεξιόν, στην οποία συναντάμε και ένα αντίστοιχο βραχιόλι και ένα κολιέ. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice