Andydote Fashion Fair, η μόδα στα καλύτερά της

Andydote Fashion Fair, η μόδα στα καλύτερά της

Τέσσερις μέρες γεμάτες greek designers στον πολυχώρο Αθηναΐς
  • A-
  • A+

Ο πολυχώρος Αθηναΐς γεμίζει για 4 μέρες με τις συλλογές 85 ελλήνων σχεδιαστών για την σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι ’19. Αέρινα υφάσματα, πρωτότυπα patterns, αυθεντικά σχέδια και υψηλή ποιότητα ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ «παντρεύονται» το ελληνικό καλοκαίρι. Συναντήσαμε τη διοργανώτρια, Αντιγόνη Βιντιάδη, για να μάθουμε περισσότερα.

Αντιγόνη Βιντιάδη
Αντιγόνη Βιντιάδη

Πώς γεννήθηκε το Andydote Fashion Fair;
Tο καλοκαίρι του 2016 ξεκίνησε η υλοποίηση ενός ονείρου μου για την ελληνική μόδα. Ήθελα να δημιουργήσω ένα μέρος συνάντησης και παρουσίασης της δουλειάς των σχεδιαστών μας. Έναν πυρήνα στήριξης και προώθησης του ελληνικού design. Και κάπως έτσι, άρχισα δειλά να παρουσιάζω την ιδέα μου στους νέους σχεδιαστές. Η πρώτη έκθεση «άνοιξε» τον Ιανουάριο του 2017 με 33 σχεδιαστές και αυτή τη στιγμή μετράμε περισσότερους από 80 σε κάθε έκθεση!

Πόσο σημαντική ήταν για τους έλληνες σχεδιαστές και την ελληνική αγορά η δημιουργία μιας τέτοιας έκθεσης;
Τα δύο αυτά χρόνια που διοργανώνουμε το Andydote fashion fair έχουμε λάβει απίστευτη ανταπόκριση και υποστήριξη από επαγγελματίες και δημιουργούς. Οι μεν επαγγελματίες θεωρούν πως «διευκολύνεται» η δουλειά τους από την παρουσία των σχεδιαστών σε ένα χώρο με ξεκάθαρο περιεχόμενο και προϊόν. Οι σχεδιαστές από την πλευρά τους νιώθουν ικανοποιημένοι από την προσέλευση εμπόρων, οι οποίοι ως βασικό προϊόν για τα καταστήματά τους επιλέγουν τις ελληνικές δημιουργίες. Έχουμε πλέον μια «γέφυρα επικοινωνίας» μεταξύ των νέων δημιουργών και των καταστημάτων, καθώς επίσης έχουν γίνει πολλές προωθητικές ενέργειες για την παρουσίαση της δουλειάς τους και στο εξωτερικό.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε στα 2 χρόνια διοργάνωσής της;
Ο χώρος της μόδας είναι αρκετά δύσκολος, ο ανταγωνισμός μεγάλος και σίγουρα δε «μπήκα» σε ήρεμα νερά. Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισα αυτά τα χρόνια είναι η οικονομική κρίση και η μεγάλη δυσκολία για νέες κινήσεις στο χώρο. Στην αρχή το project μου παραξένεψε πολλούς γνωστούς, φίλους, συνεργάτες, και ήταν η κινητήριος δύναμή μου το να τους πείσω για το αντίθετο. Η δύναμη που χρειάζεται κάθε νέος επαγγελματίας για να κάνει νέα βήματα σε οποιονδήποτε χώρο πλέον είναι το πιο σημαντικό του όπλο.

Τι θα δούμε στo 5o AFF;
Νέες συλλογές, πρωτότυπες ιδέες και καινοτόμα σχέδια από νέους και παλαιότερους έλληνες δημιουργούς.

Ο μέγιστος αριθμός εκθετών στο AFF είναι 85. Πώς επιλέγετε ποιοι θα συμμετέχουν;
Βασικό κριτήριο –γνωρίζοντας το κοινό των επαγγελματιών στο οποίο απευθυνόμαστε– είναι η πρωτοτυπία των σχεδίων, η αισθητική των συλλογών και η ποιότητα. Στόχος μας είναι η έκθεσή μας σαν σύνολο να αποπνέει μια ομοιομορφία, αλλά ταυτόχρονα φαντασία και πολυχρωμία. Θέλουμε οι επαγγελματίες να βρίσκουν αυτό που ψάχνουν και, φυσικά, να ανακαλύπτουν πάντα κάτι καινούργιο.

Θα δούμε συμμετέχοντες και από άλλες χώρες στην έκθεση;
Θα έχουμε κάποιους Έλληνες σχεδιαστές που διαμένουν στο εξωτερικό και δημιουργούν τις συλλογές τους εκεί. Σύντομα, όμως, επειδή υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους σχεδιαστές, θα ενσωματωθούν στην έκθεσή μας και συλλογές ξένων δημιουργών σε μορφή pop-up παρουσίασης.

Συνήθως οι εκθέσεις μόδας και design είναι ανοιχτές μόνο σε επαγγελματίες. Θα έχει πρόσβαση και το κοινό;
Την τελευταία μέρα της έκθεσης, Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, ανοίγουμε τις πόρτες μας στο κοινό. Θα μπορεί ο καθένας να επισκεφθεί την έκθεση, να δει από κοντά καινούργιες αλλά και παλιές συλλογές των εκθετών μας και να αγοράσει μοναδικά κομμάτια. Με αυτό τον τρόπο φέρνουμε πιο κοντά τον καταναλωτή στο δημιουργό.

Να κλείσουμε με μια ευχή για το 2019 και τη μόδα;
Θα δανειστώ τη φράση «Η μόδα είναι τέχνη κι εμείς είμαστε ο καμβάς» και θα ευχηθώ να μάθουμε να στηρίζουμε τους καλλιτέχνες…

Η ΑΤΗΕNS VOICE είναι χορηγός επικοινωνίας

Info: 25-28/01, Πολυχώρος Αθηναΐς, Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, 2103480000, andydote.eu

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Έμιλι Ρατακόφσκι ντύθηκε... σέξι πασχαλινό κουνελάκι
Back to top