Dr. Martens και punk: Δείτε τη συλλογή για τους Sex Pistols

Τα θρυλικά παπούτσια που σχεδίασε ο Jamie Reid

Τα θρυλικά αγγλικά μποτάκια και παπούτσια της Dr. Martens είναι αναμφίβολα μέρος της αισθητικής της ποπ κουλτούρας. Συνδέθηκαν άρρηκτα με την εποχή του πανκ αλλά και του post punk και γενικά έγιναν αναπόσπαστο στοιχείο της rock 'n' roll αισθητικής. Όμως οι καιροί αλλάζουν όπως και το life style και η Dr. Martens ψάχνει να βρει τρόπους να επιβιώσει μέσα σε ένα περιβάλλον όπου το punk και το rock 'n' roll δεν είναι πια κυρίαρχες τάσεις. Τι καλύτερο λοιπόν από το να συνδεθεί άμεσα με τα γκρουπ που αντανακλούν την εποχή και την αισθητική στην οποία μεσουρανούσαν.

blog-header_jdno1.jpg

Πέρυσι λοιπόν ξεκίνησε με την σειρά Joy Division/New Order με τα μποτάκια να αποτυπώνουν εικόνες που παραπέμπουν στα θρυλικά άλμπουμ “Unknown Pleasures”, “Power, Corruption and Lies” και “Technique” και τώρα ήρθε η σειρά “Sex Pistols” με αποσπάσματα στίχων από το “Pretty Vacant” και σχεδιασμένα από τον Jamie Reid που είχε σχεδιάσει το εξώφυλλο του “Never Mind the Bollocks...”.

dr-martens-sex-pistols_1.jpg

dr-martens-sex-pistols-1460-boot.jpg

dr-martens-sex-pistols-1490.jpg

Ως χρήστης πάντως μπορώ να πω πως συνεχίζουν να κατασκευάζονται με τον ίδιο χειροποίητο, παραδοσιακό τρόπο και να διατηρούν την αξιοπιστία τους (που είναι και το ζητούμενο).

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice