Η πιο φουτουριστική πασαρέλα της Paris Fashion Week ανήκει στην Iris van Herpen

Φορέματα που ζαλίζουν και παπούτσια που φωτίζουν. Δεν περιγράφω άλλο!

Η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, και ειδικά τα fashion show υψηλής ραπτικής (Haute Couture) μας χαρίζουν κάθε φορά μοναδικές δημιουργίες που σε κάνουν να χαζεύεις. Ε λοιπόν, η ολλανδή σχεδιάστρια Iris van Herpen πήγε την καλλιτεχνική διάθεση της πασαρέλας ένα βήμα παραπέρα και παρουσίασε την πιο φουτουριστική συλλογή. Τη στιγμή που οι περισσότεροι σχεδιαστές αναζητούν την έμπνευση στις περασμένες δεκαετίες, η Iris van Herpen την αναζήτησε στο μέλλον και στους μακρινούς γαλαξίες.

Εμπνευσμένη από τους συμπαντικούς χάρτες, την αστρολογία και τους μακρινούς γαλαξίες, η σχεδιάστρια δημιούργησε έναν φουτουριστικό κόσμο από 3D τυπωμένα φορέματα και γόβες που φωσφορίζουν στο σκοτάδι. Οι τελευταίες χρειάστηκαν μερικά δευτερόλεπτα μόνο για να γίνουν viral στο instagram.

Η ρεπόρτερ των Times, Elizabeth Patton, ανέφερε ότι οι διάφανες γόβες με το χρώμα που φωσφόριζε χρειάστηκαν 4 ημέρες να δημιουργηθούν, τους εγχύθηκαν 2 χρώματα μελανιού και σκαλίστηκαν στο χέρι. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια γόβα που θυμίζει έντονα τα sneaker που φώτιζαν και θέλαμε σαν τρελές να αγοράσουμε όταν ήμασταν παιδιά.

Μαζί με τις φωσφοριζέ γόβες, τα φορέματα της συλλογής χρησιμοποίησαν και άλλες κοσμικές δυνάμεις ως έμπνευση. Μια σειρά από ογκώδεις, «συννεφωτές» βραδινές τουαλέτες εμπνεύστηκαν από τον καλλιτέχνη Kim Keever, έναν πρώην μηχανικό της NASA, ο οποίος συνδυάζει τη ζωγραφική με τη φωτογραφία. Άλλα look έφεραν 3D lasercut λεπτομέρειες που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση μυθικών πλασμάτων.