Το πουλόβερ της Gucci που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων
Το πουλόβερ της Gucci που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων
Fashion

Η Gucci απέσυρε το 785 ευρώ πουλόβερ της μετά τις κατηγορίες για ρατσισμό (εικόνες, video)

Καταγγέλθηκε ότι παραπέμπει σε ρατσιστική απεικόνιση μαύρων προσώπων

62224-137655.jpg
Newsroom |

Ο ιταλικός οίκος μόδας Gucci ανακοίνωσε πως αποσύρει από την αγορά το αξίας 785 ευρώ πουλόβερ με full face μάσκα, γνωστή και ως balaclava, η οποία παρέπεμπε σε μαύρο πρόσωπο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε όταν οι χρήστες του Twitter υπερθεμάτιζαν το γεγονός πως το μαύρο πουλόβερ με τα τεράστια κόκκινα χείλη παραπέμπει ρατσιστικά σε εικόνες μαύρων προσώπων.

Η κατακραυγή έλαβε τεράστιες διαστάσεις στις αρχές του μήνα, οπότε και στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά εορτάζεται ο Black History Month (Μήνας της Μαύρης Ιστορίας). Κάθε Φλεβάρη εορτάζεται η ιστορία της Αφρικανικής Διασποράς σε ΗΠΑ και Καναδά και κάθε Οκτώβριο σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και Ολλανδία.

«Η Gucci ζητεί συγνώμη για την ενόχληση που προκάλεσε. Επιβεβαιώνουμε ότι το προϊόν αποσύρθηκε αμέσως από όλα τα καταστήματά μας και από τον ιστότοπό μας», έγραψε το πρωί της Πέμπτης, στον λογαριασμό της στο Twitter, η εταιρία που ανήκει στον γαλλικό όμιλο Kering. Η Gucci επαναλαμβάνει ότι η «διαφορετικότητα είναι μια θεμελιώδης αξία» και εκτιμά ότι το «περιστατικό αυτό είναι ένα μάθημα για την ομάδα της και πέραν αυτής».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice