Οι μεγαλύτεροι έλληνες σχεδιαστές κοσμήματος συναντιούνται στο Ζάππειο

Το «A JEWEL MADE IN GREECE» επιστρέφει για 6η χρονιά

Το κόσμημα, ένα από τα αγαπημένα γυναικεία και ανδρικά αξεσουάρ έχει την τιμητική του για τέσσερις ολόκληρες ημέρες χάρη στο «A JEWEL MADE IN GREECE», τη μεγάλη συνάντηση των δημιουργών του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος.

ileana-makri.jpg
© Ileana Makri

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, το Ζάππειο Μέγαρο θα γεμίσει έμπνευση, τέχνη, ιστορία, σύμβολα, λάμψη και  υπέροχα σχέδια. Η φετινή διοργάνωση με τίτλο «Μεταμορφώσεις» δίνει έμφαση στον πολύπλευρο ρόλο του κοσμήματος και την ιδιαίτερη  σημασία που μπορεί να έχει για τον καθένα. Στόχος είναι η παγκόσμια αναγνώριση του ελληνικού αποτυπώματος σε επίπεδο αισθητικής και επιχειρηματικότητας στον κλάδο του κοσμήματος και παράλληλα η δυνατότητα για το κοινό να γνωρίσει την πολυδιάστατη δημιουργικότητα του κλάδου, να αγγίξει και να αποκτήσει τα κοσμήματα των ονείρων του.

kand.jpg
© Kand

Εμπνεύστρια, δημιουργός και διοργανώτρια του AJMIG είναι η εικαστικός Μαίρη Σαμόλη και σύμβουλος η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν 75 καλλιτέχνες, ενώ επίτιμη καλεσμένη είναι η  διεθνούς φήμης ελληνίδα εικαστικός Della Rounick, η οποία θα παρουσιάσει επιλεγμένα έργα της για το ελληνικό κοινό  σ’ ένα καλλιτεχνικό σύμπλεγμα με τίτλο «Προσδιορίζοντας το Απροσδιόριστο». Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν σεμινάριο για τα μυστικά και τα χαρακτηριστικά των υλικών των κοσμημάτων, από τον έγκριτο Γεμολόγο και Επιστημονικό συνεργάτη του AJMIG, κ. Γιώργο Σπυρομήλιο, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να εκτιμήσουν τα δικά τους πολύτιμα κομμάτια.

della-rounick-sculpture.jpg
© Della Rounick

rhea-jewellery.jpg
© Rhea Jewellery

Στο χώρο της εκδήλωσης, θα συναντήσουμε και την ειδική ενέργεια «A JEWEL MADE IN GREECE», η οποία έχει σκοπό να ενισχύσει το έργο του Make-a-Wish-Ελλάδος », δίνοντας σε παιδιά που αντιμετωπίζουν απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα όνειρό τους.

samoli.jpg
© Samoli

Μια ζωντανή συνάντηση δημιουργικής έκφρασης, παραγωγικού διαλόγου, υψηλής αισθητικής, συνεργατικής επιχειρηματικότητας και αισιόδοξης ελληνικής εξωστρέφειας, που μετέτρεψε το “Made in Greece” σε τίτλο τιμής για κάθε δημιουργό σύγχρονου κοσμήματος, έρχεται ανανεωμένη και μας προσκαλεί να την απολαύσουμε.

maris_lifestyle-final.jpg

Η AJMIG τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του ENTERPRISE GREECE. Αρωγός και συμπαραστάτης το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη.

ajmig-wreath-2019.jpg

AJMIG hashtags

#ajmig #zappeio #madeingreece #greekjewelrydesigners #jewelryexhibition #sparkles #jewelry

O Athens Voice Radio 102,5 θα βρίσκεται στο Ζάππειο στις 15 Φεβρουαρίου, ημέρα των εγκαινίων, στις 6 το απόγευμα, με το ειδικά διαμορφωμένο βαν του για ένα 2ωρο live show με τις Τζένη Μελιτά και Κατερίνα Παπαγεωργιάδη! Guest Star o Βαγγέλης Περρής!

Σας περιμένουμε!

Info: 15-18/2, Ζάππειο Μέγαρο, ajewelmadeingreece.gr, fb: ajewelmadeingreece

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice