Καρλ Λάγκερφελντ
Καρλ Λάγκερφελντ © EPA / IAN LANGSDON
Fashion

Οίκος Karl Lagerfeld: Ο κόσμος έχασε ένα είδωλο

«Ήταν δημιουργική διάνοια, παθιασμένος, ισχυρός και φιλομαθής»

«Ο κόσμος έχασε ένα είδωλο» τονίζει σε δήλωσή του ο Γενικός Διευθυντής του οίκου Karl Lagerfeld για τον χαμό του 85χρονου σχεδιαστή.

Ο Pier Paolo Rigni δήλωσε συγκεκριμένα: «Σήμερα ο κόσμος έχασε ένα είδωλο. Ο Karl Lagerfeld ήταν μια δημιουργική διάνοια: είχε περιέργεια, δύναμη, πάθος και ισχυρή επιρροή. Φεύγοντας αφήνει πίσω του μια τεράστια κληρονομιά ως ένας από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές στην Ιστορία. Νιώθω εκπληκτικά τυχερός που μου δόθηκε η ευκαιρία να τον γνωρίσω και να δουλέψω μαζί του και δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω το πόσο πολύ θα μας λείψει.

»Με οδηγό την πηγαία δημιουργικότητα του, ο Karl Lagerfeld ήταν παθιασμένος, ισχυρός και φιλομαθής. Πέρα από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στον ομώνυμο οίκο του, ο Karl Lagerfeld κατείχε επίσης τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στους οίκους Chanel και Fendi. Το ιδιαίτερο του ταλέντο καθώς και η καλλιτεχνική του φύση εκφράζονταν, ακόμα, μέσα από το πάθος του για τη φωτογραφία, τις εκδόσεις, την εικονογράφηση, την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση.

»Από τη στιγμή της σύλληψης του, ο οίκος KARL LAGERFELD είχε ως στόχο να μεταδίδει το όραμα του Karl Lagerfeld και να μοιράζεται την αισθητική του ματιά μέσα από φιλόδοξες, προσιτές συλλογές. Αυτή η ίδια αρχή θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πυρήνα του brand».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice