high-heels.jpg
© StockSnap
Fashion

Ωραία παπούτσια! Αλλά ταιριάζουν στον δικό σου σωματότυπο;

Διάλεξε τα παπούτσια που πάνε καλύτερα στο σώμα σου

Ποια παπούτσια πρέπει να επιλέξετε, ανάλογα τον σωματότυπό σας;

Δύσκολα θα βρείτε γυναίκα που δεν της αρέσει να αγοράζει παπούτσια. Οι περισσότερες κάθε σεζόν αγοράζουμε ανελλιπώς ένα με δύο ζευγάρια και πάλι νιώθουμε ότι δεν είναι αρκετά και ότι κάποιο άλλο, που είδαμε σε μία βιτρίνα ή στο Instagram, λείπει από τη ζωή μας.

Ωστόσο, παρά την μεγάλη μας αυτή καταναλωτική αγάπη και συνήθεια, η πλειοψηφία αγοράζουμε παπούτσια έχοντας στο μυαλό μας μόνο την εκάστοτε μόδα και ίσως το χρώμα και άλλα αισθητικά στοιχεία, χωρίς να κάνουμε στον εαυτό μας την πολύ απλή ερώτηση, την οποία κάνουμε κατά την αγορά οποιουδήποτε άλλου ρούχου: Είναι ωραίο, αλλά ταιριάζει στο δικό μου σώμα;

Μπορεί, όταν μιλάμε για παπούτσια, η ερώτηση να μας φαίνεται από περιττή ως και ακατανόητη, αλλά στην πραγματικότητα ένα ζευγάρια παπούτσια έχει την ικανότητα να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο κάποια από τα δυνατά σημεία του σώματος μας και να κρύψει τις ατέλειες μας, αλλά και να υπερτονίσει όλα αυτά που προσπαθούμε διακαώς να καλύψουμε.

Ποια παπούτσια, λοιπόν, πρέπει να επιλέξετε, ανάλογα τον σωματότυπο σας;

Αν έχεις μικροκαμωμένο σώμα
Έχεις λεπτεπίλεπτο σώμα και κατ’ επέκταση άκρα, ενώ τα πόδια σου είναι λίγο έως πολύ κοντά. Αυτό που χρειάζεσαι, λοιπόν, είναι παπούτσια που θα σε ψηλώσουν, όπως τακούνια και πλατφόρμες, με μάξιμουμ όμως ύψος τους 8 πόντους. Για να δημιουργήσεις και ένα εφέ επιμήκυνσης, μπορείς να διαλέξεις είτε peep-toe, είτε παπούτσια με έξω την φτέρνα, είτε παπούτσια με μυτερή άκρη, αλλά και μπότες κολλητές, που φτάνουν μέχρι το γόνατο. Ωστόσο, όλα αυτά δεν θα πρέπει να έχουν λουριά, λάστιχα ή σκοινιά, τα οποία θα κόβουν το πόδι και θα το κονταίνουν.





Αν έχεις σώμα αντιστραμμένο τρίγωνο
Έχεις ανοιχτούς ώμους, μεγάλο στήθος, στενή μέση και γοφούς και λεπτά πόδια, οπότε θες παπούτσια που τραβάνε την προσοχή στο κάτω μέρος του σώματος σου, όπως μπαλαρίνες σε έντονα χρώματα. Επιπλέον, πιο χοντροκομμένα πέδιλα με λουράκι στον αστράγαλο μπορούν να εξισορροπήσουν τους όγκους του πάνω μέρους του σώματος σου, με αυτούς του κάτω.





Αν έχεις σώμα χωρίς καμπύλες

Εδώ έχουμε ένα σχετικά ίσιο σώμα, οπού η μέση ξεχωρίζει λίγο, ενώ οι πιθανότητες είναι πως είσαι ψηλή με αδύνατα πόδια. Αν το τελευταίο ισχύει, τότε προτίμησε παπούτσια σε γραμμή ταυ και με λεπτό τακούνι και απόφυγε χοντροκομμένα τακούνια, τα οποία θα κάνουν τα πόδια σου να μοιάζουν κοκαλιάρικα. Αν δεν ισχύει, τότε προτίμησε τακούνια σε φυσικούς τόνους, για να δημιουργήσουν μία επιμήκυνση των ποδιών σου. Σε κάθε περίπτωση, αν θες η σιλουέτα σου να φανεί πιο θηλυκή, προτίμησε παπούτσια με στρογγυλές ή οβάλ άκρες.





Αν έχεις σώμα κλεψύδρα

Έχεις έντονο στήθος και ώμους, λεπτή μέση και ανοιχτή λεκάνη, με λίγο πιο έντονα πόδια. Αν θες να τιμήσεις τις καμπύλες σου και να τις τονίσεις, προτίμησε τακούνια peep-toe ή παπούτσια με στρογγυλές άκρες, ενώ αν θες να μετριάσεις το πόσο έντονες φαίνονται, επίλεξε πιο στέρεα τακούνια, τύπου πλατφόρμα, και απέφυγε τα πιο λεπτά, όπως τα στιλέτο.


 


Αν έχεις σώμα μήλο
Οι ώμοι και οι γοφοί σου είναι στενοί, ενώ τα άκρα σου είναι λεπτά και ο όποιος όγκος συσσωρεύεται στον κορμό σου. Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να επιδιώξεις είναι να δημιουργήσεις μία ισορροπία μεταξύ των λεπτών ποδιών σου και του πιο έντονου κορμού σου και γι’ αυτό η καλύτερη λύση είναι παπούτσια με χοντρές σόλες και πλατφόρμες, ενώ κάτι παρόμοιο μπορείς να πετύχεις και φορώντας χαλαρές μπότες στο ύψος της γάμπας. Από την άλλη, αν θες να τιμήσεις τα λεπτά πόδια σου, μπορείς να βάλεις μπαλαρίνες ή πέδιλα με κορδόνια.





Αν έχεις σώμα αχλάδι
Το πάνω μέρος του σώματος σου, από τους ώμους έως την μέση σου, είναι μικροσκοπικό, ενώ από την λεκάνη και κάτω αρχίζει να φαρδαίνει. Οπότε, για να εξισορροπήσεις τη διαφορά, καλό θα ήταν να φορέσεις πλατφόρμες, που αφήνουν όλα τα δάχτυλα έξω, καθώς έτσι θα δημιουργηθεί και ένα είδος επιμήκυνσης των ποδιών σου. Αν θες να βάλεις μπότες, τότε να επιλέξεις εκείνες με τις μυτερές άκρες και τα ψηλά και λεπτά τακούνια, που φτάνουν πάνω από το γόνατο, και να αποφύγεις αυτές που φτάνουν μόνο μέχρι τη μέση της γάμπας.


 

 

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice