H Chanel αποχαιρετά τον Λάγκερφελντ στο θεαματικό κατάλευκο ντεφιλέ της

Χιόνια, δάκρυα και συγκίνηση στην παρουσίαση της Chanel με την τελευταία λευκή κολεξιόν του Λάγκερφελντ

62224-137655.jpg
Newsroom |

Σ' ένα σκηνικό εμπνευσμένο από τις χιονισμένες Άλπεις παρουσιάστηκε η τελευταία κολεξιόν του Καρλ Λάγκερφελντ για τη Chanel. Ενός λεπτού σιγή, δάκρυα και ατελείωτο χειροκρότημα ήταν ο τρόπος με τον οποίο εξέφρασαν οι παρευρισκόμενοι τη συγκίνηση και το σεβασμό τους για την απώλεια του μεγάλου σχεδιαστή.

Kaia Gerber

Πριν την παρουσίαση της συλλογής, τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη του επί 36 χρόνια καλλιτεχνικού διευθυντή της Chanel, μια στιγμή που ολοκληρώθηκε με το τραγούδι "Heroes" του Ντέιβιντ Μπόουι.

72.jpg

Στην πρώτη σειρά μεγάλες προσωπικότητες της μόδας, όπως η Άννα Γουίντουρ, η Κλόντια Σίφερ -η μούσα του Λάγκερφελντ τη δεκαετία του 1990, η Μόνικα Μπελούτσι και η τραγουδίστρια της Κ-pop (της νοτιοκορεατικής ποπ) Jennie. Στην πασαρέλα εμφανίστηκαν γνωστά κι αγαπημένα μοντέλα και πρόσωπα του Οίκου, όπως η Πενέλοπε Κρουζ, η Κάγια Γκέρμπερ (κόρη της Σίντι Κρόφορντ) και η Κάρα Ντελεβίν.

70.jpg
Penelope Cruz

24.jpg

Η κυριαρχία του λευκού χρώματος στην νέα κολεξιόν, ήταν μια ευκαιρία για τη Σανέλ να αποτίσει διακριτικά έναν φόρο τιμής στον καλλιτεχνικό διευθυντή της, Καρλ Λάγκερφελντ που πέθανε τον Φεβρουάριο, σε ηλικία 85 ετών. Στο βάθος ακουγόταν η φωνή του, με τη χαρακτηριστική γερμανική προφορά, να μιλάει σε μια συνέντευξη για τα πρώτα του βήματα στη Chanel, σε μια εποχή όπου τίποτε δεν άφηνε να διαφανεί το μέγεθος του ταλέντου του.

01.jpg
Cara Delevigne

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας στο Παρίσι, ο οίκος Chloe εξήρε επίσης την «ιδιοφυΐα» του θρυλικού σχεδιαστή. Ο ιταλικός οίκος Fendi αποχαιρέτισε τον Λάγκερφλεντ, τον σχεδιαστή-φετίχ του, παρουσιάζοντας τη νέα του κολεξιόν σε ένα ντεφιλέ-παρακαταθήκη στο Μιλάνο στις 21 Φεβρουαρίου.

38.jpg

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice