Πού θα βρεις τα ξεχωριστά ρούχα της Annabella Veloudaki σε πολύ καλές τιμές

Ένα φιλόξενο, φινετσάτο μικροσύμπαν γεμάτο εκπλήξεις

Discover boutique: Κάπου στους Αμπελόκηπους κάναμε μία ανακάλυψη

Όταν πηγαίνεις σε μια γειτονιά που δεν την πολυξέρεις, μπορεί να πέσεις σε εκπλήξεις. Αυτό ακριβώς συνέβη πριν από λίγες μέρες σε ένα στενό των Αμπελοκήπων, όπου ανακάλυψα ένα μαγαζί που μου έκανε πραγματικά εντύπωση. Η βιτρίνα ήταν δελεαστική κι έτσι παρά το ότι δεν ήμουν σε mood για ψώνια μπήκα να χαζέψω το «εμπόρευμα», να το πω έτσι με μια λέξη, μια που το μαγαζί εκτός από τα ρούχα, που μου τράβηξαν αρχικά την προσοχή, έχει τσάντες, κοσμήματα και άλλα μικροαντικείμενα.

Discovery boutique by Annabella Veloudaki

Το ίδιο το μαγαζί, δε, είναι από μόνο του ιδιαίτερα καλαίσθητο, φτιαγμένο για να ταιριάζει στο «εμπόρευμά του», ή αντίστροφα, δεν μπορείς να πεις, μια που όλο μαζί αποτελεί ένα φιλόξενο, φινετσάτο μικροσύμπαν. Mε το που μπαίνεις, δεν αργείς να σκεφτείς πως ο άνθρωπος που το εμπνεύστηκε και το έστησε, διαλέγει με τα ίδιο γούστο και τα ίδια κριτήρια και τα πράγματα που εμπορεύεται.

Discovery boutique by Annabella Veloudaki

Περιόρισα τους αντιπερισπασμούς –υπάρχουν άπειρα πράγματα που σου τραβούν την προσοχή– και συγκεντρώθηκα στα ρούχα, περνώντας στα γρήγορα όλα όσα ήταν κρεμασμένα στα μακριά σταντ, καταχωρημένα κατά σχέδια και χρώματα, χωρίς να κρύβω την έκπληξή μου για την ποιότητα των υφασμάτων και των γραμμών, τη φινέτσα και την κομψότητα, αλλά και τις τιμές. Συνδυαστικά αυτές μου έκαναν τρομερή εντύπωση, μια που ωραία ρούχα, σαν κι εκείνα, μπορείς να βρεις κι αλλού, μόνο που συνήθως είναι ακριβά.

Discovery boutique by Annabella Veloudaki

Διάλεξα μια πλισέ ανοιξιάτικη φούστα, κρεμ φλοράλ, και πριν πάω στο δοκιμαστήριο σταμάτησα στην ιδιοκτήτρια, που καθόταν στο γραφείο της. Είναι πολύ ωραία τα ρούχα σας, από πού τα φέρνετε; τη ρώτησα και πιάσαμε την κουβέντα.

Discovery boutique by Annabella Veloudaki

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, λοιπόν. H Ανναμπέλα Βελουδάκη είναι πρώην ιδιοκτήτρια της πολύ γνωστής Σχολής Μόδας Βελουδάκη, η οποία αποτέλεσε ένα πολύ δυνατό κεφάλαιο της μόδας από το 1960. Υπήρξε ενδυματολόγος, στιλίστας, έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε ελληνικές εκδόσεις περιοδικών μόδας, και στο εξωτερικό, και τροφοδοτούσε τον χώρο της ελληνικής μόδας με νέα ταλέντα στο κομμάτι του σχεδιασμού και του styling.

Discovery boutique by Annabella Veloudaki

Μου είπε ότι δημιούργησε πριν από τρία χρόνια το Discover Boutique, με επιρροές afro cuban στη διακόσμηση, ενώ τα ρούχα τα χαρακτήρισε έθνικ casual chic. Μου εξήγησε ακόμα ότι ψάχνει επισταμένα και πως είναι πολύ επιλεκτική σχετικά με τις πηγές από όπου φέρνει το κάθε ρούχο, μοναδικά κομμάτια που μετά δεν τα ξαναβρίσκεις. Βρίσκεις όμως άλλα, οι συλλογές της ανανεώνονται κάθε εβδομάδα με νέες παραλαβές. Το Discover διαθέτει μεγάλη ποικιλία και σε έθνικ αξεσουάρ, κοσμήματα, τσάντες και είδη δώρων και διακόσμησης.

Discovery boutique by Annabella Veloudaki

Κάτω από το γραφείο της Ανναμπέλας ξάπλωναν τρία σκυλιά, το ένα πιο όμορφο από το άλλο, και αφού μου τα σύστησε, μου εξήγησε ότι είναι... μητέρα 7 σκυλιών, τρομερή ιστορία αυτή από μόνη της, καθώς μου εξιστόρησε λεπτομερώς τι σημαίνει να ζεις στο σπίτι με 7 σκυλιά – να τα ταΐζεις, να τα περιποιείσαι, να τα βγάζεις βόλτα, να τα αγαπάς, κι αυτά να σε κοιτούν στα μάτια!

Discovery boutique by Annabella Veloudaki

Το κατάστημα, φυσικά, είναι pet friendly. Και όπως είπα και στην αρχή, είναι πολύ φιλικό από όλες τις πλευρές και με όλους τους τρόπους. Όχι μόνο επειδή είναι ενδιαφέρων τύπος η ιδιοκτήτριά του, αλλά και επειδή βρίσκεις πολύ ωραία πράγματα σε πολύ καλές τιμές. Ενδεικτικά: παντελόνες €20, φούστες €20-30, φορέματα €20-35, μπλούζες €14-25, κοσμήματα €5-15, παιδικά αξεσουάρ, είδη δώρων και μικροαντικείμενα €5-10.

Discovery boutique by Annabella Veloudaki

Κάπου εκεί, λοιπόν, στα στενά της Πανόρμου, έκανα μια ανακάλυψη που τη μοιράζομαι μαζί σας. Κάντε like στη σελίδα του Discover στο Facebook. Εκεί θα δείτε φωτογραφίες από συγκεκριμένα κομμάτια και θα ενημερώνεστε για τις καινούργιες παραλαβές. Και κάτι ακόμα. Την περίοδο των εκπτώσεων δύο φορές τον χρόνο, καλοκαίρι-χειμώνα, όταν ξεκινούν, γίνονται δύο μεγάλα μπαζάρ. Πρόσεξε, όχι εκπτώσεις, μπαζάρ, μου τόνισε η Ανναμπέλα. Αυτά κι αν ακούγεται δελεαστικό!

Discover Boutique by Annabella Veloudaki, Πούλιου 12, Αμπελόκηποι, 2106448054


Υ.Γ. Δυο στενά πιο πίσω είναι και ένα φοβερό μαγαζί. Το λένε Provence και είναι το μυστικό deli των Αμπελοκήπων. Άλλη ανακάλυψη αυτή...

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice