7 συμβουλές για εσένα που δεν έχεις τι να φορέσεις

Όλα όσα μπορείς να κάνεις για να μην ξαναβρεθείς να κοιτάς με απόγνωση την ντουλάπα σου

Την επόμενη φορά που θα αισθανθείς ότι βρίσκεσαι σε στιλιστικό κενό και ότι τίποτα μέσα στην ντουλάπα σου δεν σε ικανοποιεί, ακολούθησε τις 7 αυτές συμβουλές

Όλες έχουμε ξυπνήσει αρκετά πρωινά, για να ετοιμαστούμε για τη δουλειά και να καταλήξουμε να κοιτάμε με απόγνωση την (γεμάτη) ντουλάπα μας, γιατί δεν έχουμε τίποτα να φορέσουμε ή γιατί αποφασίσαμε ότι εκείνη τη μέρα μισούμε τα ρούχα μας και όλα μας παχαίνουν ή γιατί νιώθουμε ότι κάθε μέρα φοράμε τα ίδια και τα ίδια. Με άλλα λόγια, όλες έχουμε ξυπνήσει μία μέρα, νιώθοντας ότι έχουμε πέσει σε μία στιλιστική μαύρη τρύπα μη γνωρίζοντας τι να κάνουμε για να βγούμε έξω από αυτήν.

Πάρε μια βαθιά ανάσα και ηρέμησε, γιατί η κατάσταση δεν είναι τόσο δραματική όσο την κάνεις να φαντάζει μέσα στο μυαλό σου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βγεις από το στιλιστικό κενό που βρίσκεσαι και ως επί το πλείστον δεν είναι ούτε δύσκολοι, ούτε κοστοβόροι.

Οργάνωσε την ντουλάπα σου
Μπορεί να νομίζεις ότι τα ρούχα σου δεν είναι αρκετά και ότι δεν έχεις τίποτα να φορέσεις, αλλά στην πραγματικότητα ένας βασικός παράγοντας της κατάστασής σου είναι πιθανώς το γεγονός ότι έχεις πάρα πολλά ρούχα. Και έχεις πάρα πολλά ρούχα, τα οποία είτε δεν σου κάνουν, είτε έχουν φθαρεί, είτε τα πήρες πριν 15 χρόνια και δεν έχουν καμία σχέση με το τωρινό σου στυλ. Αυτά τα ρούχα πρέπει να τα ξεφορτωθείς (δώρισε τα κάπου!) ή έστω να τα παραμερίσεις, ώστε σε πρώτο πλάνο να έχεις τα ρούχα που αγαπάς και αγαπούν να σε κολακεύουν.



Να έχεις έτοιμα πασπαρτού σύνολα
Τις μέρες που όσο κι αν κοιτάς τα ρούχα σου δεν μπορείς να βρεις καμία απολύτως έμπνευση, καλό είναι να έχεις έτοιμα κάποια πασπαρτού σύνολα που ξέρεις ότι πάντα κάνουν την δουλειά τους και στα οποία μπορείς να κάνεις μικροαλλαγές. Για παράδειγμα, ένα blazer και ένα τζιν παντελόνι, τα οποία μπορείς να συνδυάζεις κάθε φορά με άλλη μπλούζα και παπούτσια, ή ένα t-shirt και ένα ζευγάρι μποτάκια, που κάθε φορά θα σετάρεις με άλλο παντελόνι/φούστα και πανωφόρι.

instagram.com/_thefab3


Βρες μία σταθερή πηγή έμπνευσης
Χάρη στο Instagram μόνο δύσκολο δεν είναι να βρεις εικόνες μόδας, που θα σε εμπνεύσουν για να δημιουργήσεις αντίστοιχα outfits. Για να μην ψάχνεις, όμως, κάθε φορά όλη την εφαρμογή, βρες μία fashion blogger, μία διάσημη ή ακόμα και έναν οίκο μόδας, που ξέρεις ότι είναι αρκετά κοντά στη δική σου στιλιστική φιλοσοφία, ώστε να παίρνεις ιδέες για το τι μπορείς να φορέσεις όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση στιλιστικού κενού, ώστε να είσαι στιλάτη, αλλά και να παραμένεις πιστή στην δική σου αισθητική.



Άλλαξε την εμφάνισή σου
Υπάρχει μία μεγάλη πιθανότητα ότι αυτό που σου φταίει δεν είναι τα ρούχα σου, αλλά το ότι χρειάζεσαι μία γενικότερη ανανέωση. Με άλλα λόγια, αν σκεφτόσουν να αλλάξεις χρώμα ή χτένισμα στα μαλλιά σου, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, ή (για λιγότερο δραστικές αλλαγές) αν το μακιγιάζ σου κυμαίνεται μόνιμα σε nude τόνους, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις κάτι πιο έντονο, όπως ένα κόκκινο κραγιόν ή περισσότερο τονισμένα μάτια.



Βάλε αξεσουάρ
Αν η γκαρνταρόμπα σου θέλει πράγματι μια ανανέωση, αλλά η τσέπη σου δεν σηκώνει αγορές καινούριων ρούχων και παπουτσιών, επένδυσε στα αξεσουάρ. Μία φαρδιά ζώνη, ένα τριπλό κολιέ, μία στέκα, ένα φουλάρι είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που μπορείς να βρεις σε οικονομικές τιμές και να δημιουργήσεις με αυτά πολλά διαφορετικά νέα outfits πάνω στα ρούχα που ήδη έχεις.

instagram.com/chiaraferragni


Επένδυσε σε ένα παλτό
Ένα παλτό μπορεί να ανεβάσει πολύ την εμφάνισή σου, χωρίς πολλές φλυαρίες και έχοντας φορέσει από μέσα και μόνο μία μαύρη μπλούζα και ένα τζιν. Μόνο μην πέσεις στην παγίδα του να αγοράσεις ένα παλτό σε χρώματα, γραμμές ή μοτίβα που επιτάσσει η τωρινή μόδα και οι πιθανότητες λένε ότι σε 2-3 χρόνια θα ντρέπεσαι να φορέσεις. Θέλεις ένα παλτό, το οποίο θα μπορείς να φοράς με τα πάντα, όλες τις ώρες της μέρας και για πολλά ακόμα χρόνια.

instagram.com/cocobeautea


Πειραματίσου
Όχι, δεν θα αλλάξεις εντελώς το στιλ σου, αλλά πάντα μπορείς να εντάξεις νέα στοιχεία σε αυτό. Τόλμα, λοιπόν, να συνδυάσεις τα ρούχα που ήδη έχεις με νέους τρόπους που μπορεί να σου φαίνονται θελκτικοί, αλλά να φοβάσαι ότι είναι extreme για τα μέτρα σου. Επιπλέον, την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε μία βιτρίνα και θα δεις κάτι που σου αρέσει, αλλά το «φοβάσαι», αντί να γυρίσεις και να φύγεις μπες μέσα στο μαγαζί και αγόρασε το. Με το σωστό styling, ακόμα και το πιο υπερβολικό ρούχο μπορεί να «ηρεμήσει». 

instagram.com/oliviapalermo