Αθάνατη Τζέιν Φόντα

Η 80χρονη σταρ δεν κρύβει ότι έχει υποβληθεί σε επέμβαση στο πρόσωπο, διότι «δεν ήταν γενναία»

Λαμπερή και εντυπωσιακή, η Φόντα έκανε την απόλυτη επιστροφή με το σίριαλ «Grace&Frankie»

Να είναι καλά. Γιατί πολύ τη μελετάω, τώρα τελευταία. Τα πάνω-κάτω. Η ανατροπή των στερεότυπων. Στο κάτω-κάτω η Τζέιν Φόντα δεν υποδύθηκε την εικοσάχρονη. Ούτε την τριαντάχρονη, τη σαραντάχρονη, την εξηντάχρονη και πάει λέγοντας. Η ηθοποιός, ακτιβίστρια και παραγωγός είναι μια κούκλα 81 ετών. Ογδόντα και να καίνε! Ας καίνε όσο ένα χαμομήλι. Στην ηλικία της και ποιος δεν θα ένιωθε δέος. Και μόνο να φτάσεις σε αυτή την ηλικία. 

Τη δεκαετία του ’80 λάνσαρε τη δική της σειρά βιντεοταινιών όπου έκανε η ίδια γυμναστική κάνοντας την αεροβική, μόδα. Σήμερα η διάσημη ηθοποιός βλέπει τις κασέτες και γελώντας λέει πως τις φαίνονται λιγάκι «πορνογραφικές».  Ήταν και η μόδα με τα αποκαλυπτικά ελαστικά κορμάκια, φορεμένα με καλσόν. Παρά την εντατική γυμναστική και την κορμάρα δεν γλίτωσε τις τρεις επεμβάσεις για αντικατάσταση ισχίου. Ένα μερεμέτι στα γόνατα. Λίγο εδώ, λίγο εκεί.

Λαμπερή και εντυπωσιακή, η Φόντα έκανε την απόλυτη επιστροφή με το σίριαλ «Grace&Frankie». Φωτογραφήθηκε στις Κάννες ευθυτενής, μια γυναίκα χωρίς ηλικία, με αντοχές και θάρρος. Και καλή τύχη. Πριν από ένα μήνα έγινε εξώφυλλο στο ειδικό τεύχος «The Non Issue» του περιοδικού «Vogue». «Χρειάζεται πολύς χρόνος για να γίνεις νέος», λέει σε συνέντευξή της στο «μη τεύχος» της Vogue.  Άρα το πάμε ανάποδα. Δεν μεγαλώνεις, καθώς περνούν τα χρόνια. Καταβάλλεις κάθε προσπάθεια για να γίνεις νέος και νέα. Είναι ένα κόνσεπτ που απαιτεί εγρήγορση, αυτοπεποίθηση, τόλμη και αποφασιστικότητα.  

cover_high_res.jpg

Πόσο χρήμα από την άλλη χρειάζεται για να γίνεις νέος; Η ογδοντάχρονη σταρ δεν κρύβει ότι έχει υποβληθεί σε επέμβαση στο πρόσωπο, διότι «δεν ήταν γενναία». Είχε μεγαλώσει με ένα συγκεκριμένο τρόπο, άκουγε συνέχεια ότι πρέπει να είναι όμορφη και λεπτή κι αυτό την καθόρισε.

Η Φόντα υποδύεται την Γκρέις και η κατά ένα χρόνο μικρότερη Λίλι Τόμλιν τη Φράνκι. Οι δύο γυναίκες, που κάνουν σεξ στο σίριαλ με τους συντρόφους τους (Μην ξεχνάμε το ταμπού. Κάνουν σεξ οι ηλικιωμένοι;), δεν έχουν γίνει μόνο fashion icons. Ντύνονται υπέροχα. Το στάιλινγκ είναι φοβερό και καθόλου γιαγιαδίστικο. Τα κορίτσια ηλικίας 2Χ40 είναι σύμβολα χειραφέτησης και τα λατρεύει η γενιά των G30. Το πιο παρήγορο είναι ότι έχουν σώας τα φρένας. Οι εποχές είναι δύσκολες.. Πνευματική διαύγεια; Τύχη βουνό! 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice