Η καλοκαιρινή συλλογή Parthenis είναι συλλεκτική και σκίζει

Με την υπογραφή του κορυφαίου fashion illustrator David Downton

Μια ματιά στη νέα συλλογή του οίκου Parthenis σε συνεργασία με τον David Downton

Tα ρούχα Parthenis πάντα χαρακτηρίζονταν από τη δωρική λιτότητα, τη λευκή ελαφρότητα του ελληνικού καλοκαιριού και την οξυδέρκεια της βρετανικής αισθητικής. Από τη Μύκονο της δεκαετίας του ’70 (πριν την άλωση…) στο σήμερα, το δημιουργικό τιμόνι του οίκου έχει αναλάβει η Ορσαλία Παρθένη, δίνοντας στο ιστορικό brand μία νέα λαμπερή απλότητα. 

side-2-dd.jpg

Εδώ μπαίνει η νέα, περιορισμένης έκδοσης, καλοκαιρινή σειρά David Downton resort collection 2019. Ο Downton, ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους fashion illustrators, σχεδιάζει εικόνες μόδας με αναφορά στη διαχρονική αισθητική της haute couture, με σύγχρονη γραμμή. Το χρονικό της καριέρας του εμπλουτίζεται από συνεργασίες με ισχυρά brands όπως Chanel, Dior, Tiffany & Co., Topshop, Joyce Hong Kong, Harrods, Estée Lauder, προσωπικές εκθέσεις στο μουσείο V&A αλλά και τη δημιουργία πορτρέτων για ορισμένες από τις εμβληματικότερες γυναίκες του κόσμου όπως Cate Blanchett, Dita Von Teese, Erin O’Connor, Catherine Deneuve, Iman, Linda Evangelista, Rachel Weisz και Paloma Picasso. Συνεργάτης τίτλων περιοδικών όπως V Magazine, Vogue, Harper’s Bazaar, The Times, New York Times, Telegraph Magazine και Vanity Fair, έρχεται τώρα να αφήσει τη γραμμή του επάνω στους λευκούς καμβάδες του οίκου Parthenis.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα να μπει «εικόνα» επάνω στην κλασική, μίνιμαλ «γραμμή Parthenis»; Το fashion illustration με γοήτευε πάντα και είχα την ευκαιρία να το μελετήσω αρκετά όταν έκανα το master μου στην ιστορία του ενδύματος. Τα ρούχα μου για τον David Downton ήταν ένας ιδανικός λευκός καμβάς και εγώ από την πλευρά μου το βρήκα συναρπαστικό να πειραματιστώ με prints, πόσο μάλλον ενός fashion illustrator που θαυμάζω. Θεωρώ πως αυτά τα prints δίνουν στα ρούχα μου τον χαρακτήρα του συλλεκτικού και του limited και παράλληλα μου ανοίγουν νέους δημιουργικούς ορίζοντες πέρα από τη μονοχρωμία που χαρακτηρίζει τον οίκο, χωρίς όμως να αφαιρούν από τη διαχρονικότητά του.

imgp1487.jpg

Πώς επέλεξες τον David Downton για αυτή τη νέα σειρά και τι είναι αυτό που σου άρεσε στο στιλ του;
Ο David έτυχε να γνωρίζει καλά έναν φίλο μου και έτσι ξεκίνησε η γνωριμία μας. Τη δουλειά του ωστόσο την παρακολουθούσα ήδη, καθώς είμαι φανατική αναγνώστρια της Vogue από το 1989. Aυτό που με γοήτευσε είναι η αισθητική του και ο τρόπος που συλλαμβάνει τη στιγμή. Έχει τη λιτότητα και την ταχύτητα της ασιατικής καλλιγραφίας, αλλά παράλληλα τιμά την ομορφιά της γυναίκας και ακουμπάει την ψυχή της.

imgp1730_4.jpg

Η σειρά αυτή είναι limited; Kαι πού θα διατίθεται;
Πρόκειται για μια resort limited-edition συλλογή που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και περιλαμβάνει μεταξωτά καφτάνια και μαντίλια Σουφλίου, μαγιό, πετσέτες θαλάσσης, πουκάμισα και αξεσουάρ. Διατίθεται στα flagship καταστήματα Parthenis, στο Attica του Golden Hall και σε επιλεγμένα σημεία χονδρικής τα οποία μπορείτε να βρείτε στο site μας αλλά και στο online store.

imgp3088.jpg

imgp1882.jpg

imgp3451.jpg

imgp3335.jpg

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice