Να εντυπωσιαστώ ή να σοκαριστώ με αυτά τα φορέματα-μπαλόνια;

Να εντυπωσιαστώ ή να σοκαριστώ με αυτά τα φορέματα-μπαλόνια;

Κάτι μου λέει ότι θα ξεφουσκώσει γρήγορα αυτή η μόδα
  • A-
  • A+
Ο νορβηγός σχεδιαστής μόδας Fredrik Tjærandsen πήγε το πρωτοποριακό design ακόμα πιο μακριά με τα φορέματα-μπαλόνια που δημιούργησε

Είναι από αυτά τα βίντεο που παρακολουθείς και σκέφτεσαι «εμ, τι είδα μόλις τώρα;» και πατάς replay. Οι εικόνες που σαρώνουν το Instagram εδώ και μερικές μέρες ανήκουν στην επίδειξη μόδας του Fredrik Tjærandsen, τελειόφοιτου σχεδιαστή μόδας στο Central Saint Martins. Τα μοντέλα που βγήκαν στην πασαρέλα φορούσαν τεράστια μπαλόνια στο πάνω μέρος του σώματός τους, ενώ τα πόδια τους ήταν γυμνά -προφανώς για να μπορούν να περπατήσουν. Κι εκεί που αναρωτιέσαι γιατί αυτό είναι μόδα, τα μοντέλα σταματούν στη μέση της πασαρέλας, τραβάνε τον ειδικό μηχανισμό εσωτερικά και το μπαλόνι ξεφουσκώνει και μεταμορφώνεται σε ένα ιδιαίτερο -κι ελαφρώς εκκεντρικό ίσως- φόρεμα. Whaaaaaaaat?

Ο Νορβηγός Tjærandsen σκέφτηκε την ιδέα των "Bubbles" (όπως ονομάζει τη συλλογή του) στην αρχή των σπουδών του στο CSM. «Οι φουσκωμένες φυσαλίδες εκφράζουν τη δυνατότητα να μπορείς να φορέσεις μια θολή ανάμνηση. Όταν η φούσκα εμφανίζεσαι στην πασαρέλα, είναι το όνειρο. Το ξεφούσκωμα της φυσαλίδας αναπαριστά τη στιγμή που αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε συνείδηση», είπε ο ίδιος στη βρετανική Vogue.

Κάθε φόρεμα κατασκευάζεται από φυσικό λάστιχο και χρειάζεται περίπου 5 μέτρα. Μάλιστα, τα ρούχα είναι επαναφορέσιμα. Μπορούν να ξαναφουσκώσουν και να φορεθούν είτε ως «φούσκες» είτε ως φορέματα. Πάντως, η δημοτικότητα των φωτογραφιών και βίντεο που κυκλοφόρησαν του απέφεραν 25.000 νέους followers στο Instagram και κατάφεραν να συζητιέται παντού το όνομά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Halston, Liza Minelli, Anjelica Huston
Σεξ, drugs και μόδα: είδαμε τη σειρά για τη ζωή του Χάλστον
Back to top