gettyimages-1096979248_1.jpg
© Thierry Chesnot/Getty Images/Ideal Image
Fashion

Παρελθόν οι Humberto Leon και Carol Lim για τον Kenzo

Το συμβόλαιό τους λήγει επίσημα την 1η Ιουλίου

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Το δίδυμο θα παρουσιάσει την τελευταία του συλλογή στις 23 Ιουνίου στο Παρίσι με την επίδειξη της ανδρικής σειράς Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020

Ο οίκος Kenzo αποφάσισε να πάρει χωριστούς δρόμους από τους διευθυντές δημιουργικού Humberto Leon και Carol Lim μετά από οκτώ χρόνια. Οι σχεδιαστές μόδας που ίδρυσαν το brand Opening Ceremony θα παρουσιάσουν την τελευταία συλλογή του για τον οίκο, που ανήκει στον όμιλο LVHM, στο Παρίσι στις 23 Ιουνίου κατά τη διάρκεια των επιδείξεων ανδρικών σειρών Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020.

Το συμβόλαιό τους λήγει επίσημα την 1η Ιουλίου. Ο Leon και η Lim ανέλαβαν καθήκοντα επικεφαλής δημιουργικού του Kenzo μετά από πρόταση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του LVMH, Pierre-Yves Roussel το 2011.

Το δίδυμο είχε τη δύσκολη αποστολή να επαναφέρει τη φήμη του οίκου που δημιουργήθηκε το 1970. Το σχεδιαστικό δίδυμο ανανέωσε την κληρονομιά τού Ιάπωνα σχεδιαστή Kenzo Takada με τα σήμα κατατεθέν t-shirt με απεικονίσεις ζώων και τα ρούχα με φωτεινά, ζωηρά χρώματα και μοτίβα λουλουδιών.

Ωστόσο, παρόλο που οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας της μόδας εκτίμησαν θετικά το έργο τους, το brand Kenzo κατέγραψε μειωμένα κέρδη για τον όμιλο LVMH. Οι συνεργασίες του brand με τον δημιουργικό κύκλο των Leon και Lim - όπως οι ταινίες με Κάρι Μπρονστάιν και Νατάσα Λιόν δεν είχαν απήχηση στους πελάτες. Το 2018, η εταιρεία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση αναζητώντας νέο επενδυτή.

Δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένος λόγος από τον LVMH γιατί τώρα ήταν η πλέον κατάλληλη στιγμή για να ανακοινωθεί η αναχώρηση του Leon και της Lim, αλλά η διευθύνουσα σύμβουλος του Kenzo, Sylvie Colin επαίνεσε το έργο των διευθυντών δημιουργικού κατά τη διάρκεια της θητείας τους στον οίκο. «Οι Humberto και Carol έφεραν σταθερά την πολυμορφία στην πρώτη γραμμή του Kenzo, αξιοποιώντας τις συλλογές, τις επιδείξεις μόδας, τις διαφημίσεις και ξεχωριστά project για να κινητοποιήσουν μια νέα γενιά δημιουργικών» ανέφερε.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice