gettyimages-634723628.jpg
© Slaven Vlasic/Getty Images/Ideal Image
Fashion

Kenzo: Νέος επικεφαλής δημιουργικού ο Φελίπε Ολιβέιρα Μπαπτίστα

«Έχει ένα δημιουργικό όραμα 360 μοιρών»

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Ο πρώην διευθυντής δημιουργικού της Lacoste Φελίπε Ολιβέιρα Μπαπτίστα ορίστηκε επικεφαλής δημιουργικού του Kenzo από την 1η Ιουλίου

Έξι μέρες μετά την παρουσίαση της τελευταίας συλλογής των Κάρολ Λιμ και Ουμπέρτο Λιόν για τον οίκο Kenzo, ο όμιλος LVMH όρισε τον διάδοχό τους. Συγκεκριμένα, καθήκοντα διευθυντή δημιουργικού του Kenzo ανέλαβε από την 1η Ιουλίου ο Φελίπε Ολιβέιρα Μπαπτίστα, ο οποίος ήταν διευθυντής δημιουργικού στο brand Lacoste από το 2010 έως το 2018.



«Αυτό που μας έκανε να επιλέξουμε τον Φελίπε από άλλους υποψηφίους είναι το γεγονός ότι έχει μια παγκόσμια καλλιτεχνική προσέγγιση» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του Kenzo, Σίλβι Κόλιν στο WWD. «Έχει ένα δημιουργικό όραμα 360 μοιρών και θα επιβλέπει την καλλιτεχνική κατεύθυνση σε παγκόσμιο επίπεδο. Ασχολείται τόσο με τις συλλογές όσο και με την επικοινωνία» πρόσθεσε.

Ο ίδιος έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram για τη νέα του θέση: «Έχω τη μεγάλη τιμή να ανακοινώνω τη θέση μου ως ο νέος επικεφαλής δημιουργικού του Kenzo. Το να ενταχθώ σε έναν τόσο εικονικό οίκο είναι μεγάλο δώρο και πρόκληση. Ο Kenzo σχετίζεται με μία μεταδοτική ελευθερία και κίνηση. Όλα όσα έκανε ο κ. Τακάντα αποτυπωνόντουσαν με χαρά, κομψότητα και μία νεανική και παιχνιδιάρικη αίσθηση χιούμορ. Ο συνεχής εορτασμός της Φύσης από τον Kenzo και η πολυπολιτισμικότητά του ήταν πάντα και ακόμα παραμένουν στην καρδιά του οίκου. Δύο στοιχεία που σήμερα είναι πιο σχετικά και συναρπαστικά από ποτέ, καθοριστικά για να γράψουμε το Μέλλον του Kenzo».  



Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Lacoste, ο Ολιβέιρα Μπαπτίστα μετατόπισε το κέντρο βάρους από το να είναι ένα brand ρούχων τένις και τρόπου ζωής σε μια αθλητική, φιλική προς το περιβάλλον ετικέτα που συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων με την Opening Ceremony και την Supreme. Επιπλέον, ο γεννημένος στην Πορτογαλία και με έδρα το Παρίσι, Ολιβέιρα Μπαπτίστα είχε τη δική του επώνυμη γραμμή από το 2003 έως το 2013 και κέρδισε το βραβείο μόδας Hyères το 2003 και τα βραβεία ANDAM το 2003 και το 2005.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice