Τον απέρριψαν από δουλειά για τις τζίβες του, τώρα είναι μοντέλο

Ο Kerion Washington είναι πολύ απασχολημένος

Ο 17χρονος Kerion Washington απορρίφθηκε από το θεματικό πάρκο Six Flags αλλά τελικά έγινε μοντέλο.

Η Αμερική είναι ένα περίεργο μέρος, όπου υπάρχει περίπτωση κάποιος εργοδότης να σε απορρίψει ως υποψήφιο για μία θέση εργασίας εξαιτίας των μαλλιών σου. Για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο, εκατοντάδες άτομα από την αφροαμερικάνικη κοινότητα γίνονται καθημερινά θύματα φυλετικών διακρίσεων και κακής μεταχείρισης εξαιτίας των στιλ στα μαλλιά τους, αν αυτά είναι τζίβες, afros, φριζαριστά, πλεξούδες κλπ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kerion Washington (@kerion_washington) on


Έτσι λοιπόν και ο 17χρονος Kerion Washington από το Τέξας απορρίφθηκε από το θεματικό πάρκο Six Flags όταν έδωσε συνέντευξη, καθώς η «πολιτική» τους δεν επιτρέπει τις τζίβες.  Ο μάνατζερ με τον οποίο μίλησε του έδωσε την κάρτα του και τον συμβούλεψε να επιστρέψει όταν αποφασίσει να κουρευτεί.

«Μπερδεύτηκα και απογοητεύτηκα» είπε ο ίδιος στα αμερικάνικα μέσα. «Το είπα στην μητέρα μου και εκείνη ήταν ακόμα πιο απογοητευμένη». Ήταν η πρώτη φορά που βίωσε ρατσισμό εξαιτίας των μαλλιών του και η προοπτική να αλλάξει κούρεμα μόνο και μόνο για να αποκτήσει μία καλοκαιρινή δουλειά τον ενοχλούσε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kerion Washington (@kerion_washington) on


Παρόλα αυτά, η ιστορία του Kerion έχει καλό τέλος. Αφού το ζήτημα ξεκίνησε να παίρνει έκταση, έφτασε μέχρι και τον μάνατζερ Corrie Caster, επικεφαλής της επιχείρησης IMG Models LA,  δηλαδή του πρακτορείου που έχει αναλάβει μοντέλα όπως η Kate Moss και η Gigi Hadid. Κάποιος εκπρόσωπος επικοινώνησε με τον Kerion μέσω ίνσταγκραμ και τα υπόλοιπα πήραν τον δρόμο τους. Είναι πλέον μοντέλο!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kerion Washington (@kerion_washington) on


Επιπλέον, το θεματικό πάρκο Six Flags υποσχέθηκε πως θα αλλάξει σύντομα την πολιτική του.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kerion Washington (@kerion_washington) on


Για την ιστορία, η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει πλέον κάνει παράνομη την διάκριση οποιουδήποτε ατόμου με βάση την κώμη του, ενώ μόλις στις 12 Ιουλίου 2019 η πολιτεία της Νέας Υόρκης υπέγραψε νόμο που απαγορεύει τις φυλετικές διακρίσεις με βάση τα hairstyles του κάθε ατόμου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice