6 νέοι σχεδιαστές μόδας ντύνουν την Barbie όπως εκείνοι την φαντάζονται

6 νέοι σχεδιαστές μόδας ντύνουν την Barbie όπως εκείνοι την φαντάζονται

Η Βarbie του σήμερα είναι non binary και σοκάρει!
  • A-
  • A+
H βρετανική Vogue απευθύνθηκε σε έξι Bρετανούς fashion designers και τους ανέθεσε να ντύσουν την Barbie σύμφωνα με το δικό τους στιλ και ήθος.

Η Barbie κλείνει φέτος τα εξήντα! Η πιο γνωστή κούκλα της βιομηχανίας παιχνιδιών έχει υπάρξει συντροφιά εκατομμυρίων παιδιών τις τελευταίες έξι δεκαετίες και έχει ασχοληθεί με τα πάντα, από την μαγειρική μέχρι την αστροφυσική. Δεκάδες χιλιάδων λέξεων έχουν αφιερωθεί στην αμφιλεγόμενη επιρροή που η Barbie ασκεί στα νεαρά μυαλά αυτού του κόσμου, από τα πρότυπα ομορφιάς μέχρι τα lifestyle ιδανικά που εδραιώνει μαζί με την παρέα της.

 

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού αυτής της σημαντικής επετείου, η βρετανική Vogue απευθύνθηκε σε έξι νέους και απερχόμενους Bρετανούς fashion designers και τους ανέθεσε την αποστολή να ντύσουν την κούκλα-θρύλο σύμφωνα με το δικό τους στιλ και ήθος. Τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενδιαφέροντα!

 

 

Οι Matty Bova, Mowalola, Richard Malone, Art School London,  Charles Jeffrey, Loverboy και Supriya Lele επέλεξαν (μικροσκοπικά) ρούχα με σχέδια από δικές τους συλλογές που έκαναν την Barbie να φαίνεται σύγχρονη και θαρραλέα.

 

 

Non binary κοψίματα, neon λαχανί φορέματα, οικολογικά υφάσματα, μεγάλα αξεσουάρ, αφρικανικά patterns, φόροι τιμής στην queer κουλτούρα και αναφορές στην Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που εντοπίζεις στο βίντεο.

 

 

Οι καλλιτέχνες δούλεψαν πάνω σε Barbies με διαφορετικό σωματότυπο και χρώμα δέρματος, κάνοντας επεμβάσεις στα μαλλιά και στο μακιγιάζ της κάθε κούκλας.

 

 

 

 

Aξίζει να το δεις!

6 Young Designers Dress Barbie For Her 60th Anniversary | British Vogue & Barbie

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρετρό μόδες που επιστρέφουν το καλοκαίρι του 2021
Ρετρό μόδες που επιστρέφουν το καλοκαίρι του 2021
Back to top