Οι πιο διάσημες τσάντες Chanel όλων των εποχών

Εσύ ποια ονειρεύεσαι να κρατήσεις;

Οι 9 διασημότερες τσάντες του οίκου Chanel, που έφεραν επανάσταση στον χώρο, δημιουργήθηκαν από την Gabrielle «Coco» Chanel και τον Karl Lagerfeld

Ο οίκος Chanel είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο ιστορικούς οίκους μόδας όλων των εποχών. Η Gabrielle «Coco» Chanel έφερε κάποιες από τις μεγαλύτερες επαναστάσεις στις γυναικείες ντουλάπες, με την πιο διάσημη να είναι η προσθήκη του παντελονιού σε αυτές.

Ο οίκος δεν έχει αφήσει καμία κατηγορία ανεπηρέαστη. Όταν μιλάμε για διαχρονικά κομμάτια, έχει καταφέρει σχεδόν πάντα να ακούμε κάποια στιγμή το όνομα του, είτε πρόκειται για ρούχα, είτε για παπούτσια, είτε για καλλυντικά, είτε για αρώματα.

Αν υπάρχει, βέβαια, κάτι που κάθε γυναίκα ονειρεύεται είναι να κρατήσει κάποια στιγμή στα χέρια της μία τσάντα με την επωνυμία της Chanel. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού ο οίκος έχει φέρει αρκετές καινοτομίες στην κατασκευή τσαντών, ώστε σε ένα αρκετά μεγάλο βαθμό να έχει καθορίσει την πορεία της βιομηχανίας και την εμφάνιση του – απαραίτητου – αξεσουάρ.

Ποιες, λοιπόν, είναι οι πιο διάσημες τσάντες του οίκου, που πάντα θα ελπίζουμε πως μια μέρα θα έχουμε αρκετά χρήματα για να αποκτήσουμε;

Chanel 2.55
Η τσάντα θεωρήθηκε επανάσταση, αφού ήταν η πρώτη με λουρί ώμου. Μπορεί τώρα μία τέτοια τσάντα να είναι η νόρμα, αλλά μέχρι το 1955 οι γυναίκες είχαν μόνο clutches. Αρχικά, μάλιστα, η τσάντα χαρακτηρίστηκε μέχρι και «άξεστη», αλλά η άνεση που πρόσφερε γρήγορα αναγνωρίστηκε και λατρεύτηκε από το γυναικείο αγοραστικό κοινό.



Chanel Classic
Αυτή η τσάντα είναι παιδί του Karl Lagerfeld. Ο Γερμανός σχεδιαστής την δημιούργησε στα 80s, ως την μοντέρνα εκδοχή της Chanel 2.55, μπλέκοντας την αλυσίδα με μαύρο δέρμα και βάζοντας το χαρακτηριστικό πλέον «CC» στο κούμπωμα.



Chanel Boy
Ο Lagerfeld δημιούργησε αυτήν την τσάντα το 2011 ως έναν φόρο τιμής στην πρώτη αγάπη της Gabrielle Chanel, τον Boy Capel. Θεωρείται η τσάντα που σφράγισε μία και καλή το ανδρόγυνο προφίλ του οίκου, αλλά και ένα από τα πιο rock n’ roll κομμάτια του.



Chanel Grand Shopping Tote (GST)
Είναι μία από τις τσάντες του οίκου με τη μεγαλύτερη ζήτηση και όχι τυχαία, αφού δεν είναι μόνο στιλάτη και ταιριαστή με τα πάντα, αλλά και τρομερά ευρύχωρη. Δυστυχώς, ο οίκος σταμάτησε την παραγωγή της το 2015, έχοντας δημιουργήσει μία τεράστια ζήτησή της σε βίντατζ μαγαζιά.



Chanel Gabrielle
Μπορεί να έχει μόνο δύο χρόνια ζωής, αλλά ήδη την θεωρούν ένα από τα διαχρονικά κομμάτια του οίκου. Αποτελεί έναν ξεκάθαρο φόρο τιμής του Lagerfeld στην Gabrielle Chanel, με βασική έμπνευση για την εμφάνισή της, το σχήμα μία θήκης κιαλιών, ενώ είναι το πρώτο unisex κομμάτι του οίκου.



Chanel perfume bottle
Ακόμα μία δημιουργία του Karl Lagerfeld. Κάθε συλλέκτης την αναζητά, αλλά μέχρι σήμερα ελάχιστοι έχουν καταφέρει να την αποκτήσουν. Η τσάντα-μπουκάλι έχει κυκλοφορήσει σε αρκετά χρώματα, αλλά η πιο ποθητή εκδοχή της είναι η γυάλινη και διαφανής, που έκανε το ντεμπούτο της το 2013.



Chanel milk carton
Ο Lagerfeld ήξερε ξεκάθαρα να κλέβει τις εντυπώσεις και το fashion show της σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνα 2014 είναι ένα απτό παράδειγμα αυτής του της ικανότητας. Τα μοντέλα είχαν για πασαρέλα διαδρόμους super market και για τσάντα ένα κουτί γάλακτος από ασημί δέρμα και πέρλες.



Chanel giant hoop
Η τσάντα αυτή, σε σχήμα τεράστιου κρίκου, ήρθε το 2013 ως μία αρκετά πιο άβολη εκδοχή της Chanel 2.55. Φυσικά, ποτέ δεν βγήκε στην παράγωγη και δημιουργήθηκε μόνο για τις ανάγκες της πασαρέλας, αλλά μία μικρότερη εκδοχή της κυκλοφόρησε και έγινε αμέσως sold out.



Chanel Oh My Boy Graffiti bag
Το 2014 o Lagerfeld δημιούργησε μία ολόκληρη σειρά από τσάντες, που έμοιαζαν να έπεσαν στο έλεος ενός δημιουργικού εφήβου, που αποφάσισε να μεταποιήσει το σχολικό backpack του. Το Oh My Boy είναι το πιο διάσημο κομμάτι αυτής της σειράς, που είδαμε να κρατάει σχεδόν κάθε διάσημη fashion blogger.