Φωτογραφία Calzedonia Fall/Winter 2019-2020
Φωτογραφία Calzedonia Fall/Winter 2019-2020
Fashion

Καλσόν: Τα 6 tips που πρέπει να ξέρεις

Πρόλαβε τον πόντο πριν σου φύγει!

Τι καλσόν πρέπει να αγοράσεις, πώς θα το φορέσεις και τι πλύσιμο χρειάζεται

Ποια κομμάτια εμφανίζονται ξανά στην ντουλάπα μας μόλις αρχίσουν τα κρύα; Πανωφόρια, μπότες, κασκόλ, σκουφάκια και, φυσικά, τα καλσόν. Ειδικά αν είσαι από τις γυναίκες που λατρεύουν τις φούστες και τα φορέματα (ή ακόμα και τα σορτσάκια) ανεξαρτήτως εποχής, τότε σίγουρα έχεις αρκετά ήδη από πέρσι. Γιατί υπάρχουν πολλά διαφορετικά, για διαφορετικές περιστάσεις. Αλλά και γιατί είναι ευαίσθητα, μπορεί ανά πάσα στιγμή να χαλάσουν και είναι χρήσιμο να υπάρχει back up. Εμείς εδώ σου δίνουμε κάποιες συμβουλές που χρειάζεσαι για να βάλεις το καλσόν σου όπως πρέπει στιλιστικά, αλλά και πρακτικά.

Όταν χρειάζεται, βάλε οπάκ
Πότε χρειάζεται; Ο «κανόνας» είναι απλός: όσο πιο κοντό είναι το ρούχο, τόσο πιο αδιαφανές θα πρέπει να γίνεται το καλσόν, ώστε να μην υπάρχουν ατυχήματα και φανούν πράγματα που δεν θέλεις να φανούν. Παράλληλα, τα οπάκ καλσόν δίνουν και την αίσθηση της επιμήκυνσης και τα πόδια σου θα φαίνονται μακρύτερα.

 

Πρόλαβε τον πόντο που έφυγε πριν τραβηχτεί κι άλλο
Το ιδανικό θα ήταν να προλάβεις το κακό πριν γίνει, αλλά αν φτάσεις σε αυτό το σημείο τότε προσπάθησε να σώσεις ό,τι μπορείς. Πώς; Άπλωσε ένα διαφανές μανό στο σημείο που έχει φύγει ο πόντος ή ψέκασε πάνω του λακ.

Ταίριαξέ το με τα παπούτσια σου
Αν σκοπεύεις να φορέσεις χρωματιστό καλσόν, αλλά δεν το έχεις και πολύ με τους χρωματικούς συνδυασμούς, η πιο ασφαλής λύση είναι να επιλέξεις ένα καλσόν σε παρόμοια απόχρωση με αυτή των παπουτσιών σου. Εξάλλου, φέτος είναι και τάση!


Αγόρασέ το ένα νούμερο μεγαλύτερο
Όσο πιο στενό, τόσο πιο πολύ θα πιεστεί το ύφασμα και τόσο πιο πιθανό θα είναι να σκιστεί. Ο καλύτερος τρόπος να το αποφύγεις είναι να αγοράζεις τα καλσόν σου ένα νούμερο μεγαλύτερο από το κανονικό σου.

Πρόσεξε πώς θα το πλύνεις
Ιδανικά πλύνε το στο χέρι με όσο λιγότερο νερό μπορείς. Αν δεν έχεις τον χρόνο να το κάνεις, βάλ’ το σε μία διχτυωτή τσάντα πλυντηρίου και βάλε το πλυντήριο στη χαμηλότερη ταχύτητα.

Μην το βάλεις στο στεγνωτήριο
Εκτός κι αν θέλεις να χάσει εντελώς την ελαστικότητά του. Αν δεν το θέλεις αυτό, άπλωσε το και άσε τον αέρα να κάνει τη δουλειά.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice