thai-an-fpny13vtwks-unsplash.jpg
© Thai An
Fashion

7 λάθη που κάνεις με το τζιν παντελόνι σου

Ακόμα και οι τσέπες έχουν σημασία

Όσα πρέπει να προσέχεις όταν αγοράζεις, πλένεις, τροποποιείς και φοράς το τζιν παντελόνι σου

Όλες έχουμε τουλάχιστον ένα τζιν παντελόνι και είναι λογικό. Βγαίνουν σε διαφορετικές φόρμες και γραμμές και ταιριάζουν σχεδόν με τα πάντα, σε τέτοιο βαθμό που κάποιες φορές αναρωτιόμαστε αν είναι δυνατόν να κάνεις στιλιστικό ατόπημα όταν το φοράς. Η απάντηση είναι πως προφανώς και γίνεται, όπως και με κάθε άλλο ρούχο. Ίσως, μάλιστα, είναι ακόμα πιο εύκολο να κάνεις κάποιο λάθος με το τζιν παντελόνι, λόγω της συχνότητας με την οποία το φοράμε.

Κάποια από τα λάθη αυτά μπορεί να φαίνονται ασήμαντα, αλλά είναι δυνατό πράγματι να «χαλάσουν» ένα γενικότερα άρτιο outfit ή ακόμα και να καταστρέψουν σταδιακά το παντελόνι. Εμείς συγκεντρώσαμε τα λάθη που οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε πιο συχνά όσον αφορά τον τζιν μας και σου λέμε πώς να τα αποφύγεις.

Λάθος γυρισμένα μπατζάκια
Τα γυρισμένα μπατζάκια μπορούν πραγματικά να δώσουν πολύ περισσότερο στιλ σε ένα κατά τ’ άλλα απλό outfit, αλλά τα πράγματα μπορούν να καταλήξουν πολύ διαφορετικά όταν κάνεις το ίδιο ακριβώς γύρισμα ανεξαρτήτως της γραμμής του παντελονιού. Όταν φοράς τζιν παντελόνι με αρκετά φαρδύ μπατζάκι, η καλύτερη επιλογή είναι ένα αρκετά σφιχτό γύρισμα, διπλώνοντας το σε ένα ύψος περίπου 5 εκατοστών. Από την άλλη, αν φοράς στενό τζιν, θα πρέπει να το ανεβάσεις περίπου 2,5 εκατοστά, ακριβώς ή λίγο πιο πάνω από τον αστράγαλο.

Δεν προσέχεις τις πίσω τσέπες
Ένα από τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να ελέγχεις πριν αγοράσεις ένα τζιν παντελόνι είναι οι πίσω τσέπες. Γιατί; Όταν οι τσέπες βρίσκονται λίγο πιο ψηλά και εξωτερικά, τότε το πίσω μέρος του σώματός μας φαίνεται περισσότερο ανορθωμένο και γυμνασμένο. Αντίθετα, πολύ χαμηλές τσέπες δίνουν την αίσθηση μίας πτωτικής τάσης.

ryan-moreno-urcg58vhfzs-unsplash.jpg
© Ryan Moreno


Αγόρασες λάθος νούμερο
Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν το σώμα μας βρίσκεται στο ενδιάμεσο δύο νούμερων και προσπαθούμε να αποφασίσουμε ποιο από τα δύο είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι πιθανό ότι τείνεις να αγοράζεις το μεγαλύτερο, ώστε να είσαι πιο άνετο και να έχεις περιθώρια να φας λίγο περισσότερο. Ωστόσο, αν αυτό ισχύει, τότε παρέβλεψες το γεγονός ότι το τζιν ύφασμα ανοίγει με τον καιρό, οπότε αυτό που τώρα είναι λίγο μεγαλύτερο μπορεί να καταλήξει αρκετά πιο φαρδύ. Με άλλα λόγια, αγόρασε το μικρότερο νούμερο!

Το τζιν τελειώνει σε λάθος σημείο
Ίσως το αγόρασες έτσι και σου έπεσε μακρύ γιατί είσαι λίγο κοντούλα, ή σου έρχεται κοντό γιατί είσαι περισσότερο ψηλή. Ίσως το πήγες σε ράφτη, ώστε να το φέρει στα μέτρα σου, και παραέκοψε ύφασμα. Σε κάθε περίπτωση, ένα τζιν παντελόνι με λάθος τελείωμα είναι ένα καταστραμμένο αισθητικά τζιν. Και δεν έχουν όλα τα τζιν τον ίδιο κανόνα: τα στενά τζιν θα πρέπει να τελειώνουν ακριβώς στην κορυφή του αστραγάλου, τα τζιν σε ίσια γραμμή στο μέσο του αστραγάλου και τα καμπάνα λίγο παραπάνω από ένα εκατοστό από το έδαφος.

alicia-petresc-bciccl8tjvu-unsplash.jpg
© Alicia Petresc


Το πλένεις λάθος
Αν δεν θες το τζιν παντελόνι σου να ξεθωριάσει, τότε θα πρέπει να το πλένεις όσο πιο σπάνια γίνεται, ιδανικά χρειάζεται να το πλένεις μόνο αν έχει κάποιον λεκέ ή έχει αρχίσει να μυρίζει. Ως προς τον τρόπο πλυσίματος, θα πρέπει να μπαίνει στο πλυντήριο μόνο με άλλα τζιν ρούχα, να είναι γυρισμένο ανάποδα και να πλυθεί σε χαμηλή ταχύτητα με κρύο νερό. Αν δεν θες να στενέψει και να ξεθωριάσει, άπλωσε το για να στεγνώσει και μη το βάλεις στο στεγνωτήριο.

ricardo-gomez-angel-rnxy6ngoyq0-unsplash.jpg
© Ricardo Gomez Angel


Δεν δίνεις σημασία στο ταμπελάκι
Συχνά αγοράζουμε τζιν παντελόνια, χωρίς να βλέπουμε από τι είναι κατασκευασμένα, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε ακριβώς τι παίρνουμε. Σε γενικές γραμμές, όταν ένα παντελόνι είναι 100% βαμβακερό μπορεί να είναι πιο σκληρό, αλλά θα κρατήσει περισσότερο, ενώ όταν είναι περίπου 2% από σπάντεξ ή λύκρα, θα είναι πιο άνετο αλλά γρήγορα θα ξεχειλώσει.

Το βάζεις πάντα μέσα από τα μποτάκια σου
Αν μιλάμε για στενό τζιν, τότε η απόφασή σου είναι η σωστή, αλλά η κατάσταση αλλάζει αν φοράς πιο χαλαρό παντελόνι. Αν στριμώξεις ένα πιο φαρδύ παντελόνι μέσα σε μποτάκι, τότε κατευθείαν θα φανεί σαν υπερβολικά σακουλιασμένο και δυσανάλογο με το παπούτσι. Για πιο καλό αισθητικά αποτέλεσμα δίπλωσε τα μπατζάκια σου, ώστε να ανέβουν περίπου 5 εκατοστά και να ακουμπήσουν ακριβώς στην κορυφή του παπουτσιού.

marcus-santos-pxau5gste7o-unsplash.jpg
© Marcus Santos

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice