Το δέρμα από κάκτο είναι το νέο οικολογικό ύφασμα

Το δέρμα από κάκτο είναι το νέο οικολογικό ύφασμα

Ένα brand στο Μεξικό δημιούργησε το απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον vegan leather
  • A-
  • A+
Το Desserto από το Μεξικό δημιούργησε το πρώτο vegan leather από φύλλα κάκτου.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα brand μόδας χρησιμοποιούν vegan δέρμα για τις δημιουργίες τους. Μισό λεπτό, δεν είναι οξύμωρη η φράση vegan δέρμα; Φυσικά και είναι, και όπως ίσως πολύ σωστά υποπτευθήκατε δεν μιλάμε καν για δέρμα αλλά για μια βιώσιμη, οικολογική εναλλακτική, η οποία θυμίζει εμφανισιακά δέρμα αλλά δεν έχει καθόλου ζωικά προϊόντα. Μάλιστα, τα περισσότερα vegan leathers προέρχονται από ανακυκλωμένα πλαστικά ή παράγωγα πλαστικών.

Τα δεδομένα αυτά έρχεται να αλλάξει ένα brand από το Mexico, το Desserto, το οποίο πήρε τα φύλλα των κάκτων και τα μετέτρεψε σε αγνό, φυσικό, cryelty-free δέρμα. Η συγκεκριμένη είδηση έκανε πάταγο, όχι μόνο γιατί πρόκειται για μια πολύ καινοτόμα ιδέα αλλά γιατί αυξάνει τις δυνατότητες της βιομηχανίας δερμάτων να γίνουν ακόμα πιο βιώσιμες.

Οι Adrián López Velarde και Marte Cázarez, ιδρυτές του brand Desserto

Οι Adrián López Velarde και Marte Cázarez παρουσίασαν το brand τους για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2019 στην Διεθνή Έκθεση Δερμάτων στο Μιλάνο. Έκτοτε, το Desserto άρχισε να ταξιδεύεις στις σελίδες και τα site όλου του πλανήτη, από την Αυστραλία μέχρι την Αμερική. Σύμφωνα με το Fashion United,το δέρμα από κάκτο του Desserto είναι οργανικό, μερικώς βιοδιασπώμενο, απαλό, ανθεκτικό και αρκετά υψηλής ποιότητας ώστε να κατασκευάζεις ρούχα, αξεσουάρ, έπιπλα ή ακόμα και καθίσματα αυτοκινήτου από αυτό.

Οι δύο άντρες σκέφτηκαν την ιδέα του Desserto όταν διάβασαν για την κρίση της πλαστικής μόλυνσης. Η ιδέα να χρησιμοποιήσουν τον κάκτο τους συνεπήρε, αφού είναι ένα φυτό που φυτρώνει σε αφθονία στο Μεξικό και δεν χρειάζεται καθόλου νερό για να μεγαλώσει. «Μετά από 2 χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, καταφέραμε να παράξουμε ένα κατάλληλο υλικό που θα συνάδει με τα χαρακτηριστικά και τους τεχνικούς/μηχανικούς προσδιορισμούς που απαιτούνται από τις βιομηχανίες που χρησιμοποιούν αυθεντικό ή συνθετικό δέρμα», σχολίασε ο Adrián López Velarde.

Βέβαια, δεν σκοπεύουν να παράγουν τα δικά τους προϊόντα, η τσάντα και το πορτοφόλι στις φωτογραφίες είναι απλά δείγματα. Σκοπός τους είναι να προμηθεύσουν σχεδιαστές και fashion brands με το vegan δέρμα τους, ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στη βιωσιμότητα της μόδας.

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Γιάννης Βούρος, η μόδα και το μαύρο φόρεμα της Μαίρης Χρονοπούλου
Back to top