1279837.jpg
© Gucci
Fashion

Ωοτοκία: Το βιβλίο τέχνης του Γιώργου Λάνθιμου για τον οίκο Gucci

Τι σχολίασε ο σκηνοθέτης για τη φωτογράφιση

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος συνεργάζεται με τον Alessandro Michele και τον οίκο Gucci στη Ρώμη για το βιβλίο τέχνης «Ωοτοκία»

Τον περασμένο Ιούνιο ο Γιώργος Λάνθιμος βρέθηκε στη Ρώμη και συγκεκριμένα στην αίθουσα Galleria della Leda της Villa Albani Torlonia. Αφορμή ήταν η φωτογράφιση του νέου lookbook του οίκου Gucci για την αντρική συλλογή Cruise 2020. Ο λόγος που έγινε στο αναγεννησιακό παλάτι ήταν η εύρεση χρηματικών πόρων για την ανακαίνιση της αίθουσας Galleria della Leda, όπου βρίσκουμε κάποιες από τις πολυτιμότερες αντίκες του κτηρίου.

Η συνεργασία, όμως, του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη με τον οίκο και τον καλλιτεχνικό του διευθυντή, Alessandro Michele, δεν τελείωσε εκεί. Στον ίδιο ακριβώς χώρο πραγματοποιήθηκε και μία δεύτερη φωτογράφιση, αυτή τη φορά για ένα βιβλίο τέχνης, με βασικό και πάλι σκοπό την χρηματοδότηση της ανακαίνισης της ιστορικής αίθουσας.  

Η «Ωοτοκία», όπως τιτλοφορείται, υπηρετεί το όραμα του Michele να τιμήσει την αξία που μπορεί να έχει μία αντιγραφή. Αυτός είναι και ο λόγος που στο επίκεντρο βρίσκεται το γλυπτό «Η Λήδα και ο Κύκνος», το οποίο αποτελεί ρωμαϊκή αντιγραφή του αντίστοιχου αρχαιοελληνικού γλυπτού. Παράλληλα, η αντιγραφή μπαίνει στο επίκεντρο και από τα μοντέλα-ηθοποιούς της φωτογράφισης, ηλικιωμένους άντρες και γυναίκες που έχουν καλυφθεί με λευκή πούδρα έτσι ώστε να θυμίζουν μαρμάρινα αγάλματα, καθώς στέκονται δίπλα στο νεότερα και ντυμένα με πολύχρωμα κομμάτια του οίκου Gucci μοντέλα.

1279845.jpg
© Gucci


1279843.jpg
© Gucci


Ο Γιώργος Λάνθιμος σχολίασε για την εμπειρία αυτής της φωτογράφισης στο Dazed Digital: «Το να βλέπω τους ηθοποιούς και τα μοντέλα να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον, παράλληλα από τα αρχαία γλυπτά και τους εκατοντάδων χρόνων τοίχους ήταν πολύ αναζωογονητικό. Η διαδικασία έμοιαζε εκείνη τη στιγμή σαν μία πρόβα για μία μελλοντική παράσταση ή σαν την αρχή της δημιουργίας ενός τελετουργικού που οι άνθρωποι στις φωτογραφίες θα συνεχίσουν να επαναλαμβάνουν για χρόνια».   

1279840.jpg
© Gucci


1279841.jpg
© Gucci


1279832.jpg
© Gucci


1279835.jpg
© Gucci


1279836.jpg
© Gucci


1279842.jpg
© Gucci


1279838.jpg
© Gucci


1279844.jpg
© Gucci


1279834.jpg
© Gucci


1279839.jpg
© Gucci

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice