Η Τζόαν Κόλινς, o Valentino και τα τζιν

Η 86χρονη σήμερα Αλέξις πρωταγωνιστεί στο γιορτινό σποτάκι του Valentino, «θρηνεί» για τη χαμένη κομψότητα και δυσφορεί απέναντι στην αυτοκρατορία των τζιν!

H Τζόαν Κόλινς πρωταγωνιστεί στο νέο διαφημιστικό σποτ του οίκου Valentino

Η γνωστή ηθοποιός που ενσάρκωσε την «κακιά» Αλέξις Κόλμπι στη θρυλική Δυναστεία, πρωταγωνιστεί στη φετινή γιορτινή καμπάνια του Valentino. Στο σποτ η Τζόαν Κόλινς καταφθάνει στο σπίτι όπου είναι καλεσμένη για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ντυμένη με ένα εντυπωσιακό κατακόκκινο σύνολο, κοσμήματα που ακτινοβολούν και μια εξίσου φανταχτερή τιάρα στα μαλλιά. Αναρωτιέται αν έχει «αργήσει» γιατί δεν της αρέσει καθόλου να αργεί - πάντα τυπική και με αριστοκρατικούς τρόπους, όπως ακριβώς αρμόζει σε μια κυρία που είναι ταυτόχρονα και μια μοιραία γυναίκα.

Με την ευκαιρία της συνεργασίας της με τον μεγάλο Ιταλικό Οίκο, η 86χρονη σταρ εκμυστηρεύεται το παράπονό της στη Vogue που δεν είναι άλλο από την παντελή απουσία στυλ…

«Καμία δεν δείχνει να ενδιαφέρεται πλέον για την εμφάνισή της. Και αν ντυθεί κάποια ‘καλά’ το πιο πιθανό είναι ο κόσμος να την κοιτάζει περίεργα ή να κάνει κοροϊδευτικά σχόλια… όχι κοροϊδευτικά ακριβώς, αλλά σίγουρα θα πει ‘ω, μήπως είναι λίγο υπερβολικό…’ ή κάτι παρόμοιο. Το βρίσκω πολύ θλιβερό όλο αυτό, φοβάμαι πως θα είναι το τέλος της γυναικείας κομψότητας. Οι γυναίκες δεν θα αναζητούν πια όμορφα, ξεχωριστά ρούχα, δεν θα μπαίνουν στις μπουτίκ…» λέει η ηθοποιός, η οποία, με το σαρωτικό της ταμπεραμέντο καθιέρωσε την πιο extravagant τάση των ‘80s μέσα από την πιο επιτυχημένη σειρά στην ιστορία της τηλεόρασης.

Το χειρότερό της, τα τζιν λοιπόν. Τα «μισεί», τα βρίσκει «διόλου κολακευτικά» και δεν διστάζει να εκφράσει τη δυσφορία της για τον συνδυασμό που εμείς θεωρούμε all-time-classic - και ως τέτοιο, αδιαμφισβήτητα κομψό: ένα t-shirt και ένα τζιν.

«Όλοι θα καταλήξουμε στο τέλος με ένα τ-shirt και ένα τζιν και αυτό θα είναι ότι πιο όμορφο θα έχουμε να παρουσιάσουμε. Είναι τραγικό…», λέει, και θα ήθελε ο κόσμος να «ξοδεύει περισσότερα χρήματα στο ντύσιμό του».

«Περισσότερο απ’ όλα μισώ τα τζιν με τις τρύπες στα γόνατα, βασικά με τρύπες οπουδήποτε», συμπληρώνει, για να γίνει όσο πιο συγκεκριμένη μπορεί. «Ούτε τα t-shirt με τις στάμπες μου αρέσουν. Φυσικά και μου αρέσουν τα άνετα, καθημερινά ρούχα, αλλά θέλω να έχουν και κάτι ξεχωριστό, να εκπέμπουν γοητεία, να αναδεικνύουν την ξεχωριστή προσωπικότητα του καθενός».

Η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Κόλινς δεν ένοιωσε ποτέ να ταιριάζει στο λάιφ στάιλ του Λος Άντζελες. Το casual look που κυριαρχεί, look παραλίας, δεν τη χαρακτηρίζει καθόλου. Αντίθετα, αναπολεί τη γοητεία και τη θηλυκότητα των 80s. Πιστεύει πως το «επιτηδευμένο λουκ δεν υποστηρίζεται σήμερα, ωστόσο, τα ‘ατσαλάκωτα’ εντυπωσιακά

ταγέρ, οι φούστες με την ασφυκτικά στενή μέση, τα μεταξωτά πουκάμισα με τις τεράστιες βάτες, τα πληθωρικά κοσμήματα και τα εντυπωσιακά αξεσουάρ υπήρξαν η επιτομή της γυναικείας θηλυκότητας για αρκετές δεκαετίες».

Η έννοια της θηλυκότητας ήταν πράγματι πιο ξεκάθαρη κάποτε. Και η Τζόαν Κόλινς επιστρέφει να μας το θυμίσει…

Róisín Murphy - Narcissus (Official Video)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice