Αυτό ισχυρίζονται πως είναι το τρίτο ακριβότερο φόρεμα στον κόσμο
instagram.com/hanyelbehairycouture

Αυτό ισχυρίζονται πως είναι το τρίτο ακριβότερο φόρεμα στον κόσμο

Με εκατοντάδες διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους και 800 ώρες εργασίας, το κόστος του φορέματος αγγίζει τα 15 εκατομμύρια δολάρια
  • A-
  • A+
Ο σχεδιαστής Hany El Behairy ισχυρίζεται ότι το νυφικό φόρεμα που παρουσίασε στο 34ο Oriental Fashion Show είναι το τρίτο ακριβότερο στον κόσμο

Οι περισσότερες γυναίκες που ονειρεύονται να παντρευτούνε, ονειρεύονται και ένα μοναδικό νυφικό που θα εντυπωσιάσει όλους του καλεσμένους. Η κόρη μίας πλούσιας οικογένειας από την Αίγυπτο αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παρά πέρα και, εκτός από τους φίλους και τους συγγενείς, να κάνει και όλο τον υπόλοιπο κόσμο να συζητάει το νυφικό της.

 

Ο σχεδιαστής Hany El Behairy σχεδίασε για χάρη της ένα φόρεμα, το οποίο ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι το τρίτο ακριβότερο στον κόσμο. Το νυφικό από ιβουάρ τούλι και μεταξωτή οργάντζα είναι κεντημένο με εκατοντάδες διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους, που καλύπτουν όχι μόνο το φόρεμα, αλλά και όλο το βέλο που ξεκινάει από ψηλά καλύπτοντας κεφάλι και ώμους και φτάνει μέχρι το πάτωμα, θυμίζοντας περισσότερο κάπα.

Για τη δημιουργία του απαιτήθηκαν 800 ώρες δουλειάς από την ομάδα του σχεδιαστή και τον αιγύπτιο κοσμηματοποιό που ανέλαβε την ενσωμάτωση των πετραδιών στο φόρεμα. Η δημιουργία, η οποία υπολογίζεται ότι αξίζει 15 εκατομμύρια δολάρια –το ακριβότερο φόρεμα του κόσμου κοστίζει 30 εκατομμύρια και το δεύτερο 17,7 εκατομμύρια-, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 23 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους στο fashion show του El Behairy στο Κάιρο. Τώρα, στις 20 Ιανουαρίου, το παρουσίασε ξανά στο 34o Oriental Fashion Show στο υπόγειο εμπορικό κατάστημα του Παρισιού, Carrousel du Louvre.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η μακρόχρονη ιστορία των αθλητικών παπουτσιών
Η μακρόχρονη ιστορία των αθλητικών παπουτσιών
Back to top