margot.jpg
Photo by Amy Sussman/Getty Images
Fashion

Oscars 2020: Όταν το κόκκινο χαλί γίνεται «πράσινο»

«Είναι υπέροχο και ακόμα μου κάνει… οπότε γιατί να μην το βάλω ξανά;!»

Banks, Phoenix, Robbie, Ronan, Colman, Powell, Dever, Seydoux και Philips επέλεξαν οικολογικά κομμάτια για τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί των Oscars

Η βιώσιμη μόδα φαίνεται ότι είναι η απόλυτη τάση, που ελπίζουμε ότι ήρθε για να μείνει. Ήταν αναμενόμενο ότι όλο και περισσότεροι διάσημοι θα την υιοθετούσαν, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι το έκαναν αρκετά γρηγορότερα και σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι ίσως περιμέναμε.

Το κόκκινο χαλί των Oscars αποτέλεσε την τέλεια αφορμή, ώστε να δείξουν την πιο οικολογική πλευρά τους. Πώς; Φορώντας κομμάτια που έχουν ξαναφορέσει σε φετινές ή και πολύ παλαιότερες εμφανίσεις τους, βάζοντας σχέδια από οικολογικά υλικά, χρησιμοποιώντας παλιότερα ρούχα τους για να δημιουργήσουν καινούρια ή επιλέγοντας vintage κομμάτια. Έτσι, κατάφεραν να περάσουν ένα μήνυμα για μία πιο «πράσινη» μόδα, αποδεικνύοντας συγχρόνως ότι η επαναχρησιμοποίηση ενός ρούχου όχι μόνο δεν αφαιρεί πόντους από το στιλ, αλλά μπορεί να σε βάλει και στη λίστα με τους πιο καλοντυμένους.

Elizabeth Banks
Φόρεσε ξανά το Badgley Mischka κόκκινο φόρεμα, με το οποίο την είχαμε ξαναδεί το 2004 στο πάρτι του Vanity Fair για τα τότε Oscars. Η ηθοποιός έγραψε στο Instagram της: «Είναι υπέροχο και ακόμα μου κάνει… οπότε γιατί να μην το βάλω ξανά;!».

Joaquin Phoenix
Ο ηθοποιός ήταν –προβλεπόμενα- ένας από τους μεγάλους νικητές της βραδιάς και τήρησε την υπόσχεσή του ότι σε όλα τα φετινά βραβεία θα τον δούμε να φοράει το ίδιο κοστούμι. Έτσι και στο κόκκινο χαλί των Oscars εμφανίστηκε με το ίδιο μαύρο Stella McCartney κοστούμι, που τον συνηθίσαμε φέτος από την αρχή της σεζόν.

 

 

Margot Robbie
Η ηθοποιός επέλεξε ένα παλιότερο φόρεμα για την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί. Συγκεκριμένα, την είδαμε με ένα σκούρο μπλε μεταξωτό φόρεμα από την συλλογή Υψηλής Ραπτικής του οίκου Chanel για την άνοιξη του 1994.

margot2.jpg
Photo by Amy Sussman/Getty Images

 

Saoirse Ronan
Όλα τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω στην ηθοποιό, καθώς ήταν υποψήφια για το Oscar Α’ Γυναικείου Ρόλου, και αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί για καλό σκοπό. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Μικρές Κυρίες» συνεργάστηκε με τον οίκο Gucci, ώστε να φορέσει για δεύτερη φορά ανασκευασμένο το φόρεμα, με το οποίο την είδαμε στα βραβεία BAFTA.

Sandy Powell
Η σχεδιάστρια φόρεσε για δεύτερη φορά μετά τα βραβεία BAFTA το λευκό της κοστούμι, το οποίο πλέον είναι γεμάτο με υπογραφές των φετινών υποψήφιων για Oscar. Αιτία; Η Powell ελπίζει να το δημοπρατήσει και να κερδίσει αρκετά χρήματα, ώστε να αγοράσει και να συντηρήσει το σπίτι σκηνοθέτη και μέντορά της, Derek Jarman, που έφυγε από τη ζωή το 1994.

Olivia Colman
Από τα BAFTA, η βραβευμένη με Oscar ηθοποιός μάς συνήθισε σε ρούχα οικολογικά κατασκευασμένα. Αυτή τη φορά επέλεξε μία τουαλέτα Stella McCartney από οικολογικό βελούδο.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Olivia Colman #InStella wearing a custom velvet dress at the 92nd Annual Academy Awards last night. Swipe to discover the dress in our London Atelier. #OliviaColman #Oscars #StellaMcCartney

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stella McCartney (@stellamccartney) στις

 

Kaitlyn Dever
Η 23χρονη πρωταγωνίστρια του «Booksmart» συνεργάστηκε με τον οίκο Louis Vuitton και την πρωτοβουλία Red Carpet Green Dress, για τη δημιουργία μία κόκκινης τουαλέτας από οικολογικό σατέν ύφασμα. Την συνδύασε με παπούτσια της εταιρείας Aldo, η οποία από το 2017 έχει καταφέρει να μηδενίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην παραγωγή της.

Léa Seydoux
Η ίδια συνεργασία «γέννησε» την εμφάνιση και της γαλλίδας ηθοποιού. Το κορίτσι του Bond στο «Spectre» φόρεσε μία λευκή τουαλέτα Louis Vuitton από οργανικό μεταξένιο ύφασμα, που έχει ως βάση του το ξύλο, και το συνδύασε με οικολογικά σατέν πέδιλα του οίκου.

 

 

Arianne Philips
Η σχεδιάστρια δούλεψε με τον Jeremy Scott, για να ανασκευάσει και να ξαναφορέσει την Moschino τουαλέτα, με την οποία την είχαμε δει στα Oscars του 2012. Η ίδια έγραψε στο Instagram ότι σκοπός της ήταν να τραβήξει την προσοχή στο ζήτημα της βιωσιμότητας στη μόδα και του καταναλωτισμού, καθώς «σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, την παραγωγή και την κατανάλωση, τη μόλυνση των ωκεανών, την εργασία και τις γυναίκες». 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice