7 τζιν που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου. Μάθε ποια είναι

Τα πασπαρτού jeans που θα σε βγάλουν από πολλά στιλιστικά αδιέξοδα

Τα jean παντελόνια που πρέπει να υπάρχουν στην ντουλάπα σου και tips για να επιλέξεις το κατάλληλο και να το φορέσεις σωστά

Το τζιν παντελόνι είναι ένα από τα απαραίτητα κομμάτια της ντουλάπας μας. Μπορεί να συνδυαστεί με τα πάντα και, με το κατάλληλο styling, μπορεί να ενσωματωθεί σχεδόν σε κάθε περίσταση.

Όλα τα τζιν δεν φοριούνται με τον ίδιο τρόπο και ούτε όλα μπορούν να θεωρηθούν πασπαρτού, αφού οι γραμμές, οι φόρμες και τα χρώματά τους μπορεί να είναι περιοριστικά. Υπάρχουν, όμως, εφτά τύποι τζιν παντελονιών που αν υπάρχουν στην γκαρνταρόμπα σου, θα σε βγάλουν από πολλά στιλιστικά αδιέξοδα χωρίς πολύ κόπο ή σκέψη.

Στενό
Μιλάμε για ένα σχετικά άβολο ρούχο, οπότε φρόντισε να μην κάνεις τα πράγματα χειρότερα. Μην επιλέξεις ένα χαμηλοκάβαλο παντελόνι ή χωρίς στέρεο και στενό πάνω τελείωμα, γιατί θα αισθάνεσαι εκτεθειμένη και πως πρέπει να το τραβάς προς τα πάνω όλη την ώρα. Ιδανικά μην το συνδυάσεις με κάτι εξίσου στενό.  

G Star Raw FW2020

Σε ίσια γραμμή
Έρχονται απευθείας από τα 90s και χαρίζουν αμέσως μία αίσθηση χαλαρότητας στην εμφάνισή σου, οπότε ένα αντίστοιχα χαλαρό styling –φλατ παπούτσια, χουχουλιάρικα πουλόβερ, φαρδιά φούτερ κ.ο.κ.- είναι ό,τι πρέπει. Η τέλεια εφαρμογή τους δεν τα θέλει ούτε τόσο φαρδιά ώστε να μοιάζουν δύο νούμερα μεγαλύτερα από το κανονικό σου, ούτε τόσο στενά που θα διαγράφεται το σχήμα του ποδιού σου.

Jennie Kim / Chanel SS20 Ready-to-wear Collection

Λευκό
Φρόντισε να τσεκάρεις ότι είναι αρκετά αδιαφανές, ώστε να μην φαίνεται το εσώρουχό σου. Αν φοβάσαι ότι θα τονίσει άσχημα τις καμπύλες σου, συνδύασε το με μία ανοιχτόχρωμη μπλούζα αφού μία πιο σκούρα θα κάνει τον κορμό σου να φαίνεται λεπτότερος και κατ’ επέκταση το κάτω μέρος του σώματός σου φαρδύτερο.

Toms FW19

Καμπάνα
Αν δεν κάνεις λάθος στο μήκος, επιλέγοντας ένα παντελόνι που κυριολεκτικά σέρνεται, μπορεί να δώσει ένα εφέ επιμήκυνσης στο πόδι σου, χαρίζοντας σου ύψος. Οπότε αν δεν είσαι ιδιαίτερα ψηλή, καλό θα ήταν να του δώσεις μια ευκαιρία.

G Star Raw FW2020

Μαύρο
Ίσως το πιο πασπαρτού από όλα. Ταιριάζει με όλα τα χρώματα, ενώ μπορεί εύκολα να παραπλανήσει το μάτι, κάνοντας όποιον το βλέπει να νομίζει ότι είναι υφασμάτινο. Αν επιλέξεις ένα total black look –που θα δείξει και πιο αδύνατη τη σιλουέτα σου-, τότε φρόντισε τα υπόλοιπα μαύρα να είναι στην ίδια απόχρωση με αυτό.

Mati Diop / Chanel SS20 Haute Couture Show

Σε ανοιχτή γραμμή
Μπορεί να είναι ιδιαίτερα κολακευτικό για το σώμα σου, αρκεί να ισορροπήσεις σωστά τους όγκους των ρούχων, βάζοντας ένα πιο στενό μπλουζάκι από μέσα και ένα «βαρύ» παπούτσι από κάτω.

Gap FW2020

Ψηλόμεσο
Ειδικά αν έχεις καμπύλες, δεν θα θες να το βγάλεις από πάνω σου, αφού θα τις «αγκαλιάσει» όπως πρέπει. Θα σου χαρίσει και μερικούς πόντους ύψους. Επιπλέον, είναι πολύ πιο άνετο από κάθε χαμηλοκάβαλο τζιν παντελόνι. 

TommyXZendaya