Συλλεκτικά φουλάρια του Τσεκλένη πουλιούνται σε πολύ καλές τιμές

Λίγο πριν τον ξαφνικό του θάνατο, ο σχεδιαστής δημιούργησε τρία συλλεκτικά ολομέταξα φουλάρια

Μία συλλεκτική συλλογή ολομέταξων φουλαριών του σχεδιαστή Γιάννη Τσεκλένη, με πηγή έμπνευσης το Πυργί της Χίου, στο A Magic Cabinet

Ελληνικά στοιχεία και ζωηρά χρώματα. Αυτά ήταν τα δύο βασικά συστατικά των δημιουργιών του Γιάννη Τσεκλένη, του μεγάλου έλληνα σχεδιαστή που έφυγε ξαφνικά απ’ τη ζωή τον περασμένα Ιανουάριο, σε ηλικία 82 ετών.

97ce26fe-8942-49c9-9d83-361ea48c4649.jpg

Αυτά είναι τα δύο συστατικά που συναντάμε και στην τελευταία μίνι συλλογή του. Ο σχεδιαστής ήθελε να δημιουργήσει κομμάτια με βασική πηγή έμπνευσης τη Χίο και το κατάφερε με τρία ολομέταξα φουλάρια. Η αγάπη του Γιάννη Τσεκλένη για τα χρώματα εκφράζεται μέσα από τις κοραλί, γαλάζιες και λαδί αποχρώσεις τους. Η επιρροή της Χίου διαφαίνεται στα μοτίβα τους, για τα οποία χρησιμοποίησε ως βάση την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των σπιτιών στο γραφικό χωριό Πυργί.

Ο Γιώργος Τσακίρης, επί χρόνια συνεργάτης του σχεδιαστή, ανέλαβε να τυπώσει τα μοτίβα στα φουλάρια. Τα τελευταία έχουν μία μοναδικά μεταξένια υφή, αποτέλεσμα της παραδοσιακής διαδικασίας παραγωγής της μεταξουργίας στο Σουφλί, η οποία αποτελεί οικογενειακό μυστικό του Γιώργου Τσακίρη. Ο ίδιος χρησιμοποίησε την ψηφιακή εκτύπωση, η οποία πέραν της ακρίβειας που χαρίζει, είναι φιλική προς το περιβάλλον, χωρίς να σπαταλάει ενέργεια, απαιτώντας πολύ λιγότερο νερό από τη μεταξοτυπία και με ελάχιστα λύματα.

tseklenis-x-amc-blue-1.jpg

Πού μπορούμε να βρούμε τις συλλεκτικές τελευταίες δημιουργίες του Γιάννη Τσεκλένη; Στην διαδικτυακή πλατφόρμα της Ευγενίας Χανδρή, A Magic Cabinet, όπου συναντάμε επιλεγμένα προϊόντα από τους χώρους της γαστρονομίας, της διακόσμησης, της ομορφιάς και φυσικά της μόδας. 

Τιμές προϊόντων:
Γαλάζιο Μεταξωτό Φουλάρι Τσεκλένης xAMC (210*65): 200€

Κοραλί Μεταξωτό Φουλάρι Τσεκλένης xAMC (210*65): 200€
Λαδί Μεταξωτό Φουλάρι Τσεκλένης xAMC (210*65): 200€

tseklenis-x-amc-green-2.jpg

tseklenis-x-amc-blue-3.jpg

tseklenis-x-amc-green-1.jpg

tseklenis-x-amc-red-3.jpg

tseklenis-x-amc-blue-2.jpg

tseklenis-x-amc-green-3.jpg

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice