cover-moschino.jpg
© Moschino
Fashion

Ας φάνε παντεσπάνι: Ο Moschino εμπνέεται από τη Μαρία Αντουανέτα

Αντί να φας το παντεσπάνι, γιατί δεν το φοράς καλύτερα;

Ο Jeremy Scott του οίκου Moschino εμπνέεται από τη Μαρία Αντουανέτα στο fashion show του στο Μιλάνο για τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020

Πλέον δεν αποτελεί πρωτοτυπία σχεδιαστές να εμπνέονται από τα 80s. Μόνο που ο Jeremy Scott εμπνεύστηκε από τα 80s του 18ου αιώνα. Μούσα της συλλογής Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020, που παρουσιάστηκε στο Μιλάνο, υπήρξε ξεκάθαρα η Μαρία Αντουανέτα και η θρυλική φράση που της έχει αποδοθεί: «Ας φάνε παντεσπάνι».

_csc3049.jpg
© Moschino

Όλος ο χώρος, με τους πολυέλαιους, τις βαριές κουρτίνες και την πασαρέλα-καθρέφτη, μάς μετέφερε στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών. Την στιγμή, όμως, που ξεκίνησε το fashion show, οι υποψίες για την πηγή έμπνευσης του Scott επιβεβαιώθηκαν. Τα μοντέλα, ανάμεσά τους η Bella και η Gigi Hadid, η Irina Shayk και η Kaia Gerber, έκαναν την εμφάνισή τους με τεράστιες περούκες, μίνι φορέματα με σκελετούς από μέσα, βουκολικά και φλοράλ prints, παστέλ χρώματα και πέρλες.

Η επιρροή, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Ο σχεδιαστής πήρε τη φράση «ας φάνε παντεσπάνι» και την μετέτρεψε σε «ας φορέσουν παντεσπάνι». Ο οίκος Moschino, που μάς έχει συνηθίσει στο να μετατρέπει αντικείμενα σε κομμάτια μόδας, δημιούργησε φορέματα σε σχήμα τούρτας, αλλά και τσάντες μπαγκέτες και καπελιέρες.

_csc2719.jpg
© Moschino

Ο Scott εξηγεί στην αμερικάνικη Vogue γιατί επέλεξε τη Μαρία Αντουανέτα ως πηγή έμπνευσης της νέας του συλλογής: «Στο φάσμα της γεωπολιτικής, σκεπτόμενος τη δεκαετία του 1780 και τι συμβαίνει σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο, οι διαδηλώσεις του Χονγκ Κονγκ δεν είναι ενάντια σε μία αυταρχική κυβέρνηση; Στη Χιλή διαδηλώνουν ενάντια σε μία αύξηση της τιμής των εισιτηρίων του μετρό. Προφανώς στην πατρίδα μου συμβαίνουν πολλά και άλλοι ετοιμάζονται για Brexit… γίνονται πολλά. Και όσο το σκέφτομαι αυτό, ο αναβρασμός είναι αρκετά ίδιος με τότε». Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι ένα fashion show δεν θα αλλάξει τον κόσμο: «Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσφέρω μία ανάπαυση. Ακόμα κι αν συνεχίσεις να πολεμάς, χρειάζεσαι μια στιγμή χαράς. Όλοι έχουμε ανάγκη κάτι ανεβαστικό. Ο ρόλος μου σε αυτόν τον πλανήτη ήταν πάντα να μοιράζω χαρά και να δημιουργώ ευτυχία».   

Δείτε ολόκληρο το fashion show του οίκου Moschino εδώ:
Moschino Fall Winter 2020 Fashion Show - Milan, February 20th, 2020


_csc4231.jpg
© Moschino

_csc2835.jpg
© Moschino

_csc4249.jpg
© Moschino

_csc2761.jpg
© Moschino

_csc3789.jpg
© Moschino

_csc4212.jpg
© Moschino

_csc3508.jpg
© Moschino

_csc4090.jpg
© Moschino

_csc3092.jpg
© Moschino

_csc3998.jpg
© Moschino

_csc3584.jpg
© Moschino

_csc3935.jpg
© Moschino

_csc3247.jpg
© Moschino

_csc4173.jpg
© Moschino

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice