1821 Digital Gallery
Armiriki: Το ελληνικό brand που φτιάχνει Τ-Shirts έργα τέχνης

Armiriki: Το ελληνικό brand που φτιάχνει Τ-Shirts έργα τέχνης

Ή αλλιώς «πώς θα σε συγκινήσει ένα κοντομάνικο»
© Armiriki
Armiriki: ένα ελληνικό brand που λειτουργεί ως πλατφόρμα για νέους καλλιτέχνες

Είναι πλέον γεγονός πως ο τρόπος με τον οποίο κάνουμε τα ψώνια μας έχει αλλάξει θεμελιωδώς. Παρόλο που τα μαγαζιά στην Ερμού εξακολουθούν να κατακλύζονται από κόσμο (κυρίως τα Παρασκευοσάββατα), πολλοί είναι οι καταναλωτές που αναζητούν το επόμενό τους απόκτημα στον απέραντο κόσμο του διαδικτύου. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό; Ίσως επειδή κατά βάθος όλοι είμαστε τεμπέληδες και η ιδέα του να ψωνίζεις ενώ κάθεσαι στο κρεβάτι σου και μασουλάς ποπ κορν είναι τρομερά δελεαστική.

© Armiriki

Επιπλέον στο ίντερνετ υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πατήσεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις σε μία μηχανή αναζήτησης και να σου εμφανιστούν ως διά μαγείας δεκάδες ικανοποιητικά αποτελέσματα. Δηλαδή αν εσύ μία μέρα αποφασίσεις πως θέλεις μία φούστα-ουράνιο τόξο, με φουρό και γκλίτερ, ο φίλος σου θα είναι το Google και όχι η Ερμού. 
Σε όλη αυτή την σύγχρονη επανάσταση της αγοράς φυσικά συμμετέχει και το ελληνικό επιχειρηματικό πνεύμα, με πάρα πολλά online brands που χαρακτηρίζονται από χιούμορ, πρωτοτυπία και σκληρή δουλειά. Και ανάμεσα τους ξεχωρίζει το Armiriki.

© Armiriki
Σχετικα
Πέθανε ο γάλλος σχεδιαστής μόδας Thierry Mugler
Πέθανε ο γάλλος σχεδιαστής μόδας Thierry Mugler

© Armiriki

Αναρωτιέσαι πώς μπορεί να σε συγκινήσει ένα κοντομάνικο; Κι όμως, γίνεται. Ο Κωνσταντίνος Κουβαράς και η Χριστίνα Κατωπόδη, ένα ζευγάρι με υπέροχες ιδέες, τρομερή ενέργεια και διάθεση να πάει κόντρα στο σκοτάδι της εποχής, το κατάφεραν. Κατά την διάρκεια ενός περιπάτου τους στο παλιό Ναύπλιο, οι δυο τους αποφάσισαν να κρατήσουν ο ένας το χέρι του άλλου και να παρατήσουν τις μέχρι τότε δουλειές τους.

H Χριστίνα και ο Κωνσταντίνος © Armiriki
Σχετικα
Το ατελιέ του καλλιτέχνη εκτίθεται σε Αθήνα και Λονδίνο
Το ατελιέ του καλλιτέχνη εκτίθεται σε Αθήνα και Λονδίνο

© Armiriki

Χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στο θέμα (ή οποιοδήποτε Plan B) πήραν το τεράστιο ρίσκο να ποντάρουν τα πάντα σε ένα νέο brand ρούχων με παιχνιδιάρικο όνομα, που κατευθείαν σου φέρνει στο μυαλό ηλιόλουστες ημέρες και καλοκαιρινές διακοπές.

© Armiriki

Η ιδέα ρομαντική και εξαιρετικά δημιουργική: το T-Shirt σαν καλλιτεχνικός καμβάς. Mέσα από την τεχνική της χειροποίητης μεταξοτυπίας, το Armiriki καλεί νέους και έξυπνους καλλιτέχνες από όλη την χώρα να εκφράσουν βιωματικές τους ιστορίες, γεμάτες από γλυκό συναίσθημα και ελληνικό φόντο. Έτσι ο κάθε δημιουργός που συνεργάζεται με την μάρκα καλείται να διηγηθεί μία μικρή ιστορία μέσω τεσσάρων σχεδίων, η οποία συνδέεται με τον ίδιο αλλά ταυτόχρονα αποκαλύπτει μία διαφορετική οπτική της σύγχρονης Ελλάδας.

© Armiriki

© Armiriki

Το αποτέλεσμα είναι όχι μόνο εξαιρετικά πρωτότυπο αλλά και άκρως νοσταλγικό, γεμάτο από αναφορές σε πράγματα όπως η παιδική ηλικία, ο παλιός κινηματογράφος και οι παροιμίες.

Στη συνέχεια η κάθε ιστορία αποτυπώνεται σε περιορισμένο αριθμό t-shirt (περίπου 300 ανά σχέδιο) με κεντημένο κωδικό, κάνοντας το κάθε μπλουζάκι μοναδικό στον κόσμο. Η όλη ενδυματολογική «εμπειρία» τελειοποιείται με ένα εντυπωσιακό ξύλινο κουτί, φτιαγμένο εξολοκλήρου στο χέρι στο εργαστήριο της Χριστίνας και του Κωνσταντίνου από ανακυκλωμένα υλικά. Το κουτί ανοίγει σαν συρτάρι και περιέχει το όμορφο δημιούργημα που έχεις επιλέξει, όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλους σκοπούς, ως μία κομψή συσκευασία.

© Armiriki

Το Armiriki είναι ουσιαστικά μία ανοιχτή πλατφόρμα για τους φιλόδοξους Έλληνες καλλιτέχνες που επιθυμούν να υλοποιήσουν το όραμά τους με καλαίσθητους, ξεχωριστούς τρόπους. Οι συνεργασίες που προκύπτουν είναι μόνιμα αξιοπρόσεχτες, παιχνιδιάρες και συγκινητικές, ενώ το κάθε στάδιο της δημιουργίας έχει ελληνική ταυτότητα.

© Armiriki

Μύρισε καλοκαίρι!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by armiriki_ (@armiriki_) on Nov 13, 2019 at 10:02am PST

armiriki.com

Σταϊκοπούλου 11, Ναύπλιο 
2752047271

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5