Οι μικροσκοπικές τσάντες μίκρυναν κι άλλο και έγιναν κοσμήματα © EPA/MATTEO BAZZI
© EPA/MATTEO BAZZI
Fashion

Οι μικροσκοπικές τσάντες μίκρυναν κι άλλο και έγιναν κοσμήματα

Το νεό trend που έρχεται από τις πασαρέλες των μεγάλων οίκων μόδας

Chanel, Fendi, Alexander McQueen μετατρέπουν τις μικροσκοπικές τσάντες σε κοσμήματα.

Όταν το 2018 ο Jacquemus κυκλοφόρησε τις μικροσκοπικές του τσάντες, ο κόσμος της μόδας ενθουσιάστηκε! Μέσα σε χρόνο dt, Instagram και βιτρίνες γέμισαν με αξεσουάρ που πρακτικά δεν χωράνε τίποτα απολύτως και κοστίζουν πολύ. Αποκορύφωμα ήταν μάλλον η εμφάνιση της Lizzo στα μουσικά βραβεία το Νοέμβριο του 2019, η οποία κρατούσε ένα τσαντάκι σε μέγεθος σπιρτόκουτου.

Τώρα είμαστε στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τα αξεσουάρ. Σε κάποιες από τις πασαρέλες που είδαμε τον Φεβρουάριο, οι τσάντες ήταν τόσο μικροσκοπικές που μπορούσαν να κρεμαστούν από το λαιμό, γύρω από τον καρπό ή τη μέση. Εν ολίγοις, μίκρυναν τόσο που αποτελούν πλέον κοσμήματα.

Στην Prada, τα τσαντάκια ήταν μεταξωτά και μεταλλικά, σε μέγεθος post-it και κρεμόντουσαν από πλεκτά σχοινιά. Στη Givenchy έμοιαζαν με θήκη από κυάλια κούκλας, ενώ στη Rachel Comey κρεμόντουσαν από μεγάλη αλυσίδα. Στη Fendi στόλιζαν τη ζώνη στο παλτό της Bella Hadid και στον Alexander McQueen ήταν σαν μικρά φλασκιά που κρεμόντουσαν ως μενταγιόν. Η Chanel αντικατέστησε την αλυσίδα-λουρί μιας τσάντας με μια σειρά πέρλες.

Το αντιφατικό σε αυτή την τάση είναι ότι οι τσάντες έχουν μια χρηστικότητα, προορίζονται να κουβαλήσουν κάτι για εσένα. Τα κοσμήματα από την άλλη είναι καθαρά θέμα στολισμού και είναι συμβολικά. Ποια είναι η χρυσή τομή εδώ;

Όπως κάθε τι στη μόδα τελικά, όλα είναι θέμα attitude. Μπορείς να βρεις μια χρηστικότητα σε αυτά τα τσαντάκια, όπως το να βάζεις τα ασύρματα ακουστικά σου, μερικά ντεπόν σε περίπτωση που σε πιάσει πονοκέφαλος, το κλειδί του γραμματοκιβωτίου, ένα λαστιχάκι για τα μαλλιά, ένα δείγμα αρώματος ή ένα lip balm. Αρκεί να είσαι διατεθειμένη να δώσεις ένα σκασμό λεφτά για να το αποκτήσεις.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice