Κοπέλα με κίτρινα ρούχα
©Unsplash
Fashion

Έντονα χρώματα και πώς να τα φορέσεις

Η άνοιξη έρχεται, ετοιμάσου να εντυπωσιάσεις

Ιδέες για να συνδυάσεις τα έντονα ανοιξιάτικα χρώματα στα ρούχα σου

Είναι τόσες οι φορές που σκέφτεσαι ένα ωραίο outfit αλλά τελικά θεωρείς ότι είναι λάθος η ώρα ή το μέρος για να το φορέσεις και καταλήγεις στα συνηθισμένα σου: τζιν, μονόχρωμο τοπ, μποτάκια. Η ώρα και το μέρος είναι σίγουρα βασικός παράγοντας, αλλά οι σωστοί χρωματικοί συνδυασμοί, η διάθεση και το attitude είναι πιο σημαντικοί. 

Υπάρχουν τρομερά χρώματα όπως το πράσινο, το κίτρινο ή το μωβ (τα οποία ήδη πλημμυρίζουν τις βιτρίνες σε παστέλ αποχρώσεις) που μπορούν να δημιουργήσουν εξαιρετικά σύνολα. Ξέρω ότι μπορείς άνετα να τα υποστηρίξεις, αρκεί να τους δώσεις μια ευκαιρία. Επειδή όλοι χρειαζόμαστε λίγη βοήθεια ή έμπνευση, μια μικρή βόλτα στο Instagram μου έδωσε τέλειες εικόνες που δείχνουν ακριβώς αυτό που θέλω: τα έντονα χρώματα, συνδυασμένα σωστά είναι ό,τι καλύτερο για το ντύσιμό σου.

Πράσινο

Το πρώτο χρώμα που πολλές γυναίκες φοβούνται να δοκιμάσουν. Η αλήθεια είναι ότι ταιριάζει πολύ σε ξανθές, μελαχρινές, κοκκινομάλλες, όλες -μοναδική εξαίρεση είναι ίσως όσες έχουν έντονη ερυθρότητα της επιδερμίδας γιατί την τονίζει. Κατά τ' άλλη, κοίτα πόσους συνδυασμούς μπορείς να κάνεις. Πράσινο με ροζ, πράσινο με πολύχρωμο, όμπρε πράσινο με μπεζ, πράσινο με μπλε σκούρο.

Κίτρινο

Ένα από τα πιο χαρούμενα χρώματα της άνοιξης -και όχι μόνο. Είτε πιο σκούρο μουσταρδί, είτε πιο ανοιχτό λεμονί, μπορεί να σε φωτίσει και να σου δώσει υπέροχο στιλ. Δοκίμασέ το με λιλά, μπεζ και animal print, με πορτοκαλί ή κόκκινο ή για να «σπάσεις» ένα μοτίβο.

Μωβ

Ή μάλλον λιλά. Το κατ'εξοχήν ανοιξιάτικο χρώμα που συνήθως κυκλοφορεί σε παστέλ και δίνει αυτομάτων έξτρα πόντους κομψότητας σε κάθε συνδυασμό. Ταιριάζει φυσικά με κίτρινο, λευκό, κόκκινο, κυπαρρισί.

Μπλε

Όταν ακούς μπλε σκέφτεσαι ουρανό και θάλασσα και αμέσως αλλάζει η διάθεσή σου. Έτσι ακριβώς είναι, αν και το μπλε το έχουμε παραμελήσει λίγο καθώς το φοράμε πολύ συχνά στα τζιν και έτσι το αποφεύγουμε σε άλλα ρούχα. Κοίτα τι χάνεις όμως...

Κόκκινο

Το χρώμα του πάθους ταιριάζει με σχεδόν τα πάντα και κάνει κάθε ντύσιμο πιο δυναμικό. Είναι απίθανο να μη σε προσέξει κάποιος όταν φοράς κάτι κόκκινο. Με οινοπνευματί είχες σκεφτεί να το συνδυάσεις;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice