Ο οίκος Hermes κλείνει τα εργοστάσια του
Το μέτρο του οίκου για την προστασία των εργαζομένων του από τον κορωνοϊό © Instagram: @hermes

Hermes: Κλείνουν τα εργοστάσια του γαλλικού οίκου

Το εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων θα παραμείνει ανοιχτό για την παραγωγή αντισηπτικών τζελ
  • A-
  • A+
Οι μονάδες παραγωγές της εταιρείας ειδών πολυτελείας Hermes στη Γαλλία κλείνουν, ως μέτρο προστασίας των εργαζομένων από τον κορωνοϊό.

Την περασμένη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ανέφερε για τον κορωνοϊό ότι η χώρα βρίσκεται σε «πόλεμο», ενώ την επόμενη μέρα ανακοινώθηκαν τα πολύ αυστηρά μέτρα που λήφθηκαν όσον αφορά τη δυνατότητα κυκλοφορίας των Γάλλων εκτός των σπιτιών τους. Ανάμεσα σε αυτά, είναι η δυνατότητα εξόδου από το σπίτι τους για εργασία, μόνο στην περίπτωση που το αντικείμενο ενασχόλησής τους δεν μπορεί να καλυφθεί μέσω της τηλεργασίας.   

Ακολουθώντας αυτή την αυστηρή γραμμή, ο οίκος Hermes φαίνεται ότι προχώρησε σε μία δραστική απόφαση. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένα εσωτερικό ενημερωτικό σημείωμα κυκλοφορεί μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας ειδών πολυτελείας. Προκειμένου να προστατεύσει το προσωπικό του, ο Hermes θα κλείσει άμεσα, μέχρι τις 30 Μαρτίου, 42 μονάδες παραγωγής του που βρίσκονται σε γαλλικό έδαφος, ανάμεσά τους και τα εργαστήρια βυρσοδεψίας, όπου κατασκευάζουν τις διάσημες τσάντες του οίκου, Birkin, και απ’ όπου στη συνέχεια εξάγονται.  

Μοναδική εξαίρεση ίσως αποτελέσει ένα μόνο του εργοστάσιο. Ο λόγος για εκείνο, όπου κατασκευάζονται τα αρώματα. Οι πιθανότητες είναι ότι ο Hermes θα ακολουθήσει το παράδειγμα της εταιρείας LVMH, στην οποία μεταξύ άλλων υπάγονται ο Louis Vuitton, ο Christian Dior και ο Fendi. H LVMH αποφάσισε να κρατήσει ανοιχτά τα εργοστάσια παραγωγής αρωμάτων και καλλυντικών της, όπως αυτό της Givenchy και της Guerlain, προκειμένου να παραχθούν σε αυτά αντισηπτικά τζελ χεριών, τα οποία θα διανεμηθούν δωρεάν σε νοσοκομεία και εργαζόμενους σε κλάδους της υγείας.  

Παράλληλα, το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι ο Hermes ετοιμάζεται να αναστείλει τη λειτουργία του εργοστασίου κατασκευής ρολογιών του στην Ελβετία. Ωστόσο, η εταιρεία για την ώρα δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο, ούτε έχει προβεί σε ανακοίνωση, ώστε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όλα τα παραπάνω.  

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ειδών πολυτελείας Hermes δραστηριοποιείται συνεχόμενα στη Γαλλία για περισσότερα από 150 χρόνια, από το 1837. Κύρια πεδία εξειδίκευσής της είναι η βυρσοδεψία, τα αξεσουάρ, τα είδη οικιακής διακόσμησης, η αρωματοποιία, τα κοσμήματα, τα ρολόγια και τα ready-to-wear ρούχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βalenciaga: Επαναφέρει την υψηλή ραπτική μετά από 50 χρόνια
Βalenciaga: Επαναφέρει την υψηλή ραπτική μετά από 50 χρόνια
Back to top