Tάση ρασταφαριανισμός
Το σόου της Chanel είχε ανάμεικτα στοιχεία από grunge, ρασταφαριανισμό και urban σικ
Ο Karl Lagerfeld εμπιστεύται με κλειστά μάτια τον απόλυτο Λονδρέζο hair artist Sam McKnight, που τον άφησε να επιμεληθεί τα μαλλιά των μοντέλων του για το σόου φθινόπωρο-χειμώνας 2014-2015. Τo Grand Palais για τις ανάγκες της συλλογής μεταμορφώθηκε σε σούπερ-μάρκετ, τα μοντέλα κράτησαν καλάθια και δίχτυα για να ψωνίσουν θεατρικά είδη πρώτης ανάγκης και κορν φλέικς. Το συνολικό στιλ και τα χτενίσματα των κοριτσιών είχαν ανάμεικτα στοιχεία από grunge, ρασταφαριανισμό και urban σικ σήματα κατατεθέν του οίκου Chanel.
Λίγη ιστορία
Οι οπαδοί του ονομάζονται Ρασταφάρι (Rastafari ή Ras Tafari), σύμφωνα με το όνομα που κατείχε ο Χαϊλέ Σελασιέ Α', Ras Tafari Makonnen (Ρας Ταφάρι Μακόνεν), πριν την ενθρόνισή του. Συχνά αποκαλούνται και «Ρασταφαριανοί» (rastafarians) ή απλούστερα «Ράστας» (Rastas). Στην Αμχαρική γλώσσα, η λέξη Ras σημαίνει κυριολεκτικά την κεφαλή αλλά αποτελεί και τίτλο, ισοδύναμο με εκείνο του Δούκα ή του Βασιλιά. Το κίνημα αναπτύχθηκε στη Τζαμάικα στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και εξελίχθηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο, ιδιαίτερα χάρη στη διάδοσή του μέσα από το μουσικό είδος της ρέγγε κατά τις δεκαετίες του 1960 και 1970 και τον ασπασμό του από καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας, όπως ο Μπομπ Μάρλεϊ και ο Πήτερ Τος.
Ένα από τα κύρια εξωτερικά χαρακτηριστικά των Ρασταφάρι είναι η κόμμωση που υιοθετούν, συνηθίζοντας να αφήνουν μακριά μαλλιά, με τα οποία αργότερα δημιουργούν πλεξίδες (dreadlocks).
Στις καθημερινές πρακτικές τους περιλαμβάνονται αυστηρές διατροφικές συνήθειες που περιλαμβάνουν κυρίως τη χορτοφαγία, η χρήση της κάνναβης για θρησκευτικούς σκοπούς καθώς και η υιοθέτηση χαρακτηριστικής κόμμωσης των μαλλιών σε πλεξίδες («ράστα»).