Λέιλα Μενκαρί
Πέθανε η σχεδιάστρια των βιτρινών του οίκου Hermès, Λέιλα Μενκαρί © Οίκος Hermès
Fashion

Κορωνοϊός: Πέθανε η Λέιλα Μενκαρί του οίκου Hermès

Η «βασίλισσα της γοητείας» ήταν 93 ετών

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Σε ηλικία 93 ετών πέθανε από κορωνοϊό η σχεδιάστρια των βιτρινών του οίκου Hermès, Λέιλα Μενκαρί.

Από επιπλοκές που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό πέθανε η Λέιλα Μενκαρί, η επονομαζόμενη «βασίλισσα της γοητείας» του οίκου Hermès. «Mε μεγάλη συγκίνηση και θλίψη, ανακοινώνουμε πως στις 4 Απριλίου 2020 έφυγε από τη ζωή η Leïla Menchari, η Βασίλισσα της Γοητείας, όπως την αποκαλούσε ο συγγραφέας Michel Tournier» αναφέρει ο οίκος Hermès στο αποχαιρετιστήριο σημείωμά του.

Η γεννημένη στην Τύνιδα της Τυνησίας Μενκαρί, εργάστηκε ακούραστα για περισσότερα από 50 χρόνια εργαζόταν στον γνωστό οίκο στο Παρίσι και όπως αναφέρουν οι New York Times είχε αναγάγει τη διακόσμηση των βιτρινών σε μορφή Τέχνης.

Γεννημένη το 1927, η Μενκαρί σπούδασε ζωγραφική στη σχολή καλών τεχνών Beaux Arts στην Τύνιδα όπου γεννήθηκε, συνέχισε στην Σχολή Καλών Τεχνών Beaux Arts στο Παρίσι, εργάστηκε ως μοντέλο για τον οίκο Guy Laroche για ένα διάστημα, πριν τελικά εισέλθει στην ομάδα διακόσμησης της Annie Beaumel για τον οίκο Hermès το 1961. Άφησα μια τεράστια κληρονομιά μέσα από την δουλειά της, κάτι που αναγνωρίζουν άπαντες στον οίκο.

«Στην Hermès έχουμε μάθει πολλά από τη Leïla. Μας δίδαξε να κοιτάμε τον κόσμο μέσα από το πρίσμα του χρώματος. Ήταν μια απίστευτη αφηγήτρια που μάγεψε τον κόσμο. Είμαστε απείρως ευγνώμονες γι ‘αυτήν και όλα όσα έκανε για μας, όπως και για όλα όσα μας έμαθε», είπε ο Πιέρ Αλέξις Ντουμάς, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου.

ImagineFashion.com Presents "Fashion Minds - Leila Menchari" by Godfrey Deeny

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice