6 πράγματα που μπορείς να πουλήσεις αν τα βαρεθείς
© Unsplash/ Onur Bahcivancilar
Fashion

6 πράγματα που μπορείς να πουλήσεις αν τα βαρεθείς

Ή έστω να τα χαρίσεις. Δεν είναι όλα για πέταμα

Συμβουλές για το τι να κάνεις με τα παλιά σου ρούχα, έπιπλα, συσκευές.

Μιας που έφτασε η εποχή να κατεβάσεις τα καλοκαιρινά, να φυλάξεις τα χειμωνιάτικα και να ξεσκαρτάρεις τι θα κρατήσεις και τι όχι, έχουμε να σου προτείνουμε αντί να πετάξεις ό,τι δεν θες, να το πουλήσεις. Ή έστω να το χαρίσεις.

6 πράγματα που μπορείς να πουλήσεις αν τα βαρεθείς
© Unsplash/ Shanna Camilleri

1. Παλιά επώνυμα ρούχα

Μπορεί εσύ ένα φόρεμα να το θεωρείς ντεμοντέ, κάποια άλλη όμως το θεωρεί vintage. Επομένως, αν ξεκαθαρίζεις τις ντουλάπες της γιαγιάς σου, της μαμάς σου ή έστω τις δικές σου από τα πολύ παλιά σου ρούχα, κράτησε όσα είναι σε καλή κατάσταση γιατί υπάρχουν πολλά second-hand μαγαζιά στην Αθήνα που θα τα θέλουν. Και μη επώνυμα να είναι, πάλι θα βρεις να τα πουλήσεις σε second-hand, αλλά τα επώνυμα όσο να πεις πιάνουν καλύτερη τιμή.

6 πράγματα που μπορείς να πουλήσεις αν τα βαρεθείς
© Unsplash/ Social cut

2. Έπιπλα και διακοσμητικά

Ακόμα μουρμουράω τη μαμά μου που έδωσε πριν αρκετά χρόνια τη μηχανή ραπτικής Singer της γιαγιάς μου. Αν την είχα σήμερα θα την έκανα κεντρικό κομμάτι του σαλονιού αλλά ας όψεται που ήμουν πολύ μικρή τότε για να αντιδράσω. Λάμπες, τραπέζια, παλιές πολυθρόνες και καναπέδες, ξύλινα προσκέφαλα κρεβατιών, αντί να τα μαζεύεις σε μια αποθήκη ή να τα αφήσεις έξω από τον κάδο της γειτονιάς, βρες ένα παλαιοπωλείο και πούλησέ τα. Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι εκεί έξω που αγοράζουν παλιά κομμάτια επίπλων γιατί τους αρέσει το συγκεκριμένο στιλ ή γιατί τα μεταποιούν δημιουργώντας υπέροχα σύγχρονα κομμάτια με vintage πινελιές. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, αντί να τα πουλήσεις βρες κάποιον να στα μεταποιήσει.

6 πράγματα που μπορείς να πουλήσεις αν τα βαρεθείς
© Unsplash/ Joshua Coleman

3. Βιβλία

Δεν πετάμε βιβλία. Όχι, σοβαρά τώρα. ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΒΙΒΛΙΑ. Αν τα έχεις βαρεθεί, σου πιάνουν χώρο ή μάλλον δεν έχεις χώρο και τα τρώει η υγρασία στο πατάρι, πούλησέ τα για μερικά ευρώ σε ένα βιβλιοπωλείο ή δώρισέ τα στη βιβλιοθήκη του δήμου σου, ώστε να φανούν χρήσιμα σε κάποιον άλλο.

6 πράγματα που μπορείς να πουλήσεις αν τα βαρεθείς
© Unsplash/ Joshua Van der Schyff

4. Συλλογές

Ας πούμε ότι όταν ήσουν μικρότερος/η, σου άρεσε να συλλέγεις τα τσίγκινα καπάκια των μπουκαλιών (είμαστε πολλοί, το ξέρω, παραδεχθείτε το). Κάποια από αυτά σήμερα είναι πράγματι συλλεκτικά. Αν αποφάσισες να ξεφορτωθείς τη συλλογή σου γιατί σου φαίνεται χαζή, μια καλή πρόταση είναι να την βάλεις στο ebay, γιατί πίστεψέ με ό,τι κι αν μαζεύεις, στο ebay υπάρχει κάποιος που το θέλει.

6 πράγματα που μπορείς να πουλήσεις αν τα βαρεθείς
©Unsplash/ Charles Deluvio

5. Παιδικά ρούχα

Τα πιο πεταμένα λεφτά έβερ. Πρακτικά, ό,τι ρούχο και να αγοράσεις στο παιδί σου θα το φορέσει το πολύ 10 φορές αφού μετά δεν θα του κάνει. Φύλαξε τα παιδικά ρούχα για το επόμενο παιδί σου, ή αν δεν σκοπεύεις να κάνεις άλλο, δώστα σε μια φίλη, γειτόνισσα, ξαδέρφη που μόλις έκανε. Το ίδιο και με το μωρουδιακό εξοπλισμό -αλλαξιέρες, κούνιες, καρότσια, κτλ. Φυσικά υπάρχουν και site στα οποία μπορείς να τα πουλήσεις, παίρνοντας πίσω κάτι λίγο από όσα έχεις ξοδέψει.

6 πράγματα που μπορείς να πουλήσεις αν τα βαρεθείς
© Unsplash/ Wesley Tingey

6. Παλιές ηλεκτρονικές συσκευές

Video player, DVD player, CD player, Walkman, κονσόλες παιχνιδιών, τρανζίστορ, παλιά laptop, ξέρεις ότι όλα αυτά που εσύ έχεις για πέταμα κάποιοι άλλοι τα χρειάζονται για ανταλλακτικά; Ακόμα κι αν έχουν πάψει να δουλεύουν λοιπόν, αντί να τα πετάξεις βάλτα σε αγγελία!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice