Ο Florian Witte για την Gucci The Ritual
Ο Florian Witte φωτογραφίζεται στην οροφή του τροχόσπιτού του © Instagram: @gucci
Fashion

Gucci: Τα μοντέλα παίρνουν τα ηνία της φωτογράφισης

Τα μοντέλα ανεβαίνουν σε ταράτσες, πλέκουν, περιποιούνται τους κήπους τους, μαγειρεύουν με φρέσκα υλικά, βουρτσίζουν τα δόντια τους και κάθονται παρέα με κότες και παπαγάλους

Η καμπάνια «Gucci The Ritual» βάζει τα μοντέλα σε ρόλους φωτογράφων, αφηγητών, παραγωγών και σκηνογράφων

Εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, πολλοί χώροι έχουν μείνει πίσω. Η μόδα δεν είναι ένας από αυτούς. Με λιγότερες εγκαταστάσεις ανοιχτές και μικρότερο αριθμό εργαζομένων, δεν είναι λίγοι οι οίκοι μόδας που συνεχίζουν την παραγωγή τους, αλλά και την προώθηση των συλλογών τους. Τα πράγματα, βέβαια, δεν γίνονται όπως πριν την πανδημία, με τις φωτογραφίσεις να πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως και τους φωτογράφους να καθοδηγούν τα μοντέλα μέσω βιντεοκλήσεων.  

Ο οίκος Gucci προχωράει ακόμα περισσότερο. Πώς; Με την καμπάνια «Gucci The Ritual». Αφότου μάς έβαλε στον κόσμο των διασήμων στη διάρκεια της καραντίνας με το Gucci Community, τώρα μάς συστήνει το διαφορετικό και πιο αληθινό πρόσωπο των μοντέλων του. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Alessandro Michele, εξηγεί ακριβώς ποια μοντέλα διάλεξε για την καμπάνια: «Τα άτομα που επέλεξα μέσα στον χρόνο ακριβώς για τη μοναδικότητά τους. Τα επέλεξα ακόμα μία φορά, γιατί δεν σταματάνε να εκπέμπουν ενέργεια και εκφραστικότητα. Γιατί ακτινοβολούν χαρά και κέφι. Γιατί έχουν έντονα πάθη και λεπτεπίλεπτες ψυχές».  

Τι συμβαίνει στην καμπάνια «Gucci The Ritual»; Τα μοντέλα του οίκου παίρνουν τα ηνία των φωτογραφίσεων. Φοράνε ρούχα Gucci και ποζάρουν όπου και όπως θέλουν, για να εκφράσουν αποκλειστικά τη δική τους προσωπικότητα και δημιουργικότητα. «Αφήνω τα μοντέλα να χτίσουν τις δικές τους εικόνες. Να ενεργήσουν ως φωτογράφοι και αφηγητές, παραγωγοί και σκηνογράφοι. Τους ζήτησα να αναπαραστήσουν την ιδέα που έχουν για τον εαυτό τους. Να την δείξουν δημόσια, δίνοντας σχήμα στην ποίηση που κουβαλάνε μέσα τους. Τους ενθάρρυνα να παίξουν, να αυτοσχεδιάσουν με τις ζωές τους», εξηγεί ο Michele.  


Μέχρι στιγμής, στην «Gucci The Ritual» έχουμε συναντήσει τους Amanda Ljunggren, Sunday Romuald, Mae Lapres, Lawrence Perry, Delphi McNicol, Florian WItte, Josefine Gronvald, Vaquel Tyies και Gustavo Cagani. Τους βλέπουμε σε ταράτσες, να πλέκουν, να μαγειρεύουν με φρέσκα υλικά, να βουρτσίζουν τα δόντια τους, να περιποιούνται τους κήπους τους και να κάθονται παρέα με κότες και παπαγάλους.  

Οι φωτογραφίες των μοντέλων για την καμπάνια «Gucci The Ritual» 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice