Ρούχα και σωματότυπος
Αν δεν ταιριάζει στον σωματότυπό σου, κανένα μέγεθος δεν θα κάνει τη δουλειά © Brad O'Reilly
Fashion

5 σημάδια πως τα ρούχα σου είναι λάθος για το σώμα σου

Το πρόβλημα δεν είναι τα κιλά σου, ούτε το νούμερο που επιλέγεις

Σημάδια ότι τα ρούχα που φοράς δεν είναι τα κατάλληλα για τον δικό σου σωματότυπο

Ιδανικά θα θέλαμε κάθε είδος ρούχου να εφαρμόζει τέλεια στο σώμα μας. Αυτό δεν είναι εφικτό. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στα κιλά σου ή στο ότι αγοράζεις λάθος μέγεθος για εσένα. Το πιο πιθανό σενάριο είναι πως επιλέγεις ρούχα λάθος για τον δικό σου σωματότυπο.  

Τα σημάδια ότι επιλέγεις λάθος ρούχα για τον σωματότυπό σου 

Κενά στην πλάτη 
Αφορά κοντά πανωφόρια, που σταματάνε περίπου στη μέση, όπως σακάκια και jackets. Αν στους ώμους, στην πλάτη και σε όλο το μπροστινό κομμάτι του κορμού σου η εφαρμογή είναι καλή, αλλά πίσω χαμηλά στη μέση δημιουργείται ένα κενό, μάλλον έχεις σωματότυπο «μήλο» ή «αχλάδι». Δυστυχώς πρέπει να εγκαταλείψεις τέτοιου τύπου ρούχα, καθώς οι άλλοι θα έχουν την ψευδαίσθηση ότι σου είναι στενά. Προτίμησε πιο μακριά πανωφόρια, που θα επιμηκύνουν και τη σιλουέτα σου.  

Κενά στη μέση
Επίλεξε ένα πιο μακρύ πανωφόρι © Alexandru Zdrobau

Επιπλέεις μέσα στα ρούχα 
Αν έχεις «παραλληλόγραμμο» σωματότυπο, τότε το σώμα σου δεν έχει σχεδόν καθόλου καμπύλες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα φαρδιά ρούχα και τα φορέματα και οι φούστες σε άλφα γραμμή, να κάνουν το σώμα σου να «εξαφανίζεται» και να δίνει την αίσθηση μίας ευθείας γραμμής. Επίλεξε πιο στενά ρούχα και κάνε τη ζώνη το αγαπημένο σου αξεσουάρ, για να τονίζεις τη μέση σου.  

Ρούχα που επιπλέουν
Για εσένα τα στενά ρούχα είναι καλύτερη επιλογή © Sharon McCutcheon

Μοιάζεις να συρρικνώνεσαι 
Τα στενά τζιν παντελόνια είναι από τα αγαπημένα μας κομμάτια, αλλά δεν ταιριάζουν σε όλες μας. Όχι, δεν έχει να κάνει με το ύψος σου ή με το μήκος των ποδιών σου. Αν το σώμα σου έχει περισσότερη ένταση στους γλουτούς και του μηρούς, σε σχέση με τα υπόλοιπα σημεία του (αν είσαι, δηλαδή, «μήλο» ή «αχλάδι»), το στενό τζιν θα σε δείξει πιο κοντή απ’ όσο είσαι. Αντίθετα, ένα τζιν που φαρδαίνει προς τα κάτω, όπως καμπάνα, θα σε «ψηλώσει». 

Το στενό τζιν κονταίνει
Ένα τζιν παντελόνι καμπάνα είναι καλύτερο για εσένα © Vladimir Fedotov

Τραβάς συνεχώς προς τα κάτω 
Κάθε φορά που φοράς μίνι στενές φούστες ή φορέματα, χρειάζεται να τα τραβάς προς τα κάτω, για να μην καταλήξεις ημίγυμνη; Μάλλον ο σωματότυπός σου είναι «αχλάδι» ή «κλεψύδρα». Το πιο φαρδύ μέρος του σώματος σου είναι οι μηροί σου και αυτά τα ρούχα δεν «κάθονται» σωστά πάνω τους. Φούστες σε άλφα γραμμή θα λύσουν το πρόβλημα και θα τονίσουν τη λεπτή σου μέση.  

Στενές κοντές φούστες
Βρες φούστες σε άλφα γραμμή © JoelValve

Το ντεκολτέ σου ασφυκτιά
Αν έχεις σωματότυπο «ανάποδο τρίγωνο» ή «κλεψύδρα», η επιλογή μπλούζας είναι για εσένα μία δύσκολη υπόθεση. Η μέση σου στην πρώτη περίπτωση είναι απλά μικρή και στη δεύτερη μικροσκοπική. Αντίθετα, το στήθος σου έχει αρκετή ένταση. Εντελώς κλειστές μπλούζες ή μπλούζες με κουμπιά θα το υπερμεγεθύνουν με άκομψο τρόπο. Προτίμησε ελαστικά υφάσματα και λαιμόκοψη V, που θα τονίσουν αρμονικά την περιοχή.  

Ντεκολτέ
Μην κάνεις το λάθος να φορέσεις κατί πολύ κλειστό ή με κουμπιά © Vladimir Fedotov

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice