Κοσμήματα για κάθε τύπο επιδερμίδας
Κάθε τύπος επιδερμίδας θέλει άλλα μέταλλα, χρώματα και λίθους © Anastasiya Pavlova / © Marcel Strauß / © Mihai Stefan
Fashion

Ποια κοσμήματα ταιριάζουν στην επιδερμίδα σου;

Βρες τα κοσμήματα που θα τονίσουν καλύτερα την επιδερμίδα σου

Τα μέταλλα, τα χρώματα και οι λίθοι που πρέπει να έχουν τα κοσμήματα που θα επιλέξεις να φορέσεις

Έχεις παρατηρήσει ότι το ίδιο ακριβώς κόσμημα μπορεί να δείχνει τρομερά κομψό σε μία γυναίκα και εντελώς ψεύτικο σε μία άλλη; Ο λόγος μπορεί να είναι το συνολικό styling, αλλά πιο συχνά αιτία είναι η επιδερμίδα. Διαφορετικά μέταλλα και πέτρες ταιριάζουν στην κάθε μία από εμάς, ανάλογα τον τύπο του δέρματός μας. Αυτός δεν ορίζεται μόνο από τον τόνο του, αλλά από τον συνδυασμό του με το χρώμα των μαλλιών και των ματιών μας.  

Ποια κοσμήματα ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας σου; 

Χειμώνας 
Οι υποτόνοι της επιδερμίδας σου είναι ψυχροί ή ουδέτεροι, οι φλέβες σου δηλαδή είτε φαίνονται μπλε ή το χρώμα τους είναι απροσδιόριστο. Τα μαλλιά σου έχουν ένα ενδιάμεσο καστανό χρώμα ή είναι σκούρα καστανά ή μαύρα, ενώ τα ματιά σου είναι είτε μεσαίας απόχρωσης καστανά ή σχεδόν μαύρα. Διαφορετικά, μπορεί να έχουν ένα γκριζομπλέ χρώμα, να είναι καταγάλανα ή μία ψυχρή απόχρωση του πράσινου.  

Αν επιλέξεις ένα κόσμημα από μη μεταλλικό υλικό, προτίμησε ουδέτερα χρώματα και ψυχρούς τόνους. Το ασήμι θα τονίσει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο μέταλλο την επιδερμίδα σου. Αν σου αρέσουν τα κοσμήματα με λίθους, διάλεξε κάποιον σε κόκκινες, μπλε, μωβ και πράσινες αποχρώσεις. Ο αμέθυστος, το σμαράγδι και το ρουμπίνι (ή πέτρες που ομοιάζουν χρωματικά με αυτές) είναι κατάλληλες για εσένα.  

Κοσμήματα για τύπο επιδερμίδας «χειμώνας»
Διάλεξε ένα ασημί κόσμημα με μπλε πέτρα © Mael Renault

Καλοκαίρι 
Η επιδερμίδα σου έχει ψυχρούς υποτόνους, δηλαδή οι φλέβες σου φαίνονται μπλε, ενώ τα μάγουλα σου έχουν ένα ελαφρύ ροζ χρώμα όταν κοκκινίζεις. Τα μαλλιά μπορεί να κυμαίνονται από ανοιχτές ξανθές αποχρώσεις μέχρι μεσαίες καστανές και τα μάτια σου μπορεί να είναι μπλε, γκριζομπλέ, ψυχρά πράσινα ή γκριζοκαστανά.  

Καλύτερα πάνω σου δείχνουν τα παστέλ χρώματα και τα ουδέτερα. Αν θες κάτι μεταλλικό, θα «καθίσει» ωραία στην επιδερμίδα σου, αν βάλεις πάνω από ένα κόσμημα. Μείνε μακριά από μαύρα και χρυσά μέταλλα και προτίμησε το ασήμι. Κόκκινοι, μωβ, μπλε και πράσινοι λίθοι, όπως το μπλε ζαφείρι και η τουρμαλίνη, κολακεύουν ιδιαίτερα την επιδερμίδα σου.  

Κοσμήματα για τύπο επιδερμίδας «καλοκαίρι»
Μην περιοριστείς σε ένα μόνο κόσμημα © Ali Pazani

Φθινόπωρο 
Οι υποτόνοι σου είναι θερμοί, με τις φλέβες σου να έχουν ένα πράσινο χρώμα. Τα μαλλιά σου είναι είτε από μεσαία καστανά έως μαύρα, είτε μεσαία έως σκούρα κόκκινα, και τα μάτια σου είναι μελί, μεσαία ή πολύ σκούρα καστανά, ή σκούρα πράσινα.  

Το χρυσό δείχνει υπέροχα πάνω στο δέρμα σου. Κατ’ επέκταση, σου ταιριάζουν χρώματα στα οποία έχει τη βάση του, όπως το πορτοκαλί, το μπεζ και το καφέ. Το ίδιο ισχύει και για τους λίθους, με τους πορτοκαλί, τους κίτρινους και τους καφέ να είναι οι κατάλληλοι για εσένα. Τα κίτρινα διαμάντια, ο μοργκανίτης και το αυτοκρατορικό τοπάζι είναι μερικά παραδείγματα αυτών. 

Κοσμήματα για τύπο επιδερμίδας «φθινόπωρο»
Κινήσου σε χρυσούς τόνους © Jusdevoyage

Άνοιξη 
Το δέρμα σου είναι υπερβολικά λευκό και οι υποτόνοι σου είναι θερμοί. Οι φλέβες σου, δηλαδή, φαίνονται πράσινες, ενώ τα μάγουλα σου παίρνουν ένα ροδακινί χρώμα όταν κοκκινίζεις. Τα μαλλιά σου έχουν ένα ξανθοκόκκινο χρώμα, ή είναι από πολύ ανοιχτά ξανθά μέχρι μεσαία καστανά. Τα ματιά σου έχουν ένα καθαρό μπλε χρώμα ή είναι τιρκουάζ, πράσινα, μελί ή ανοιχτά καστανά.  

Το χρυσό είναι καλύτερο για εσένα, αλλά γενικά τα μεταλλικά κοσμήματα δεν σου ταιριάζουν ιδιαίτερα πολύ. Προτίμησε ένα χρωματιστό σε ροδακινί, πράσινες ή μπεζ αποχρώσεις. Αν θες να φορέσεις κάποιο κόσμημα με πέτρα, διάλεξε κάποια σε πορτοκαλί, κίτρινες ή καφέ αποχρώσεις, όπως κιτρίνη, καφέ ζιρκόνιο και αλεξανδρίτη.   

Κοσμήματα για τύπο επιδερμίδας «άνοιξη»
Διάλεξε ένα λίθο σε καφέ χρώμα © Vinicius "amnx" Amano

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice