10 κανόνες για να φορέσεις μίνι το καλοκαίρι

Δείξτε τα πόδια σας τώρα

Θες να φορέσεις μίνι φόρεμα το καλοκαίρι; Ιδού 10 απλοί κανόνες για να το πετύχεις

Μπορεί να θεωρείς τον εαυτό σου το πιο fashion forward άτομο ολόκληρου του κοινωνικού σου κύκλου. Ακολουθείς άλλωστε τα τελευταία trends, παίρνεις ρίσκο, παίζεις με την εμφάνισή σου και κάνεις συνεχώς πειράματα. Φοράς τολμηρά αξεσουάρ, βάφεσαι έντονα, δεν σε τρομάζει το χρώμα και τα ζωηρά prints. Όμως παρόλα αυτά υπάρχει ένα κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου που προκαλεί μόνιμο δισταγμό, όσο και να σου αρέσουν οι στιλιστικές περιπέτειες: το μίνι φόρεμα.
Αποτελεί μία άκρως καλοκαιρινή εναλλακτική λύση ρουχισμού (ποιος έχει όρεξη να βάλει τζην μέσα στον καύσωνα;), όμως για κάποιες γυναίκες αποτελεί μία άβολη αλλαγή που καμιά φορά προκαλεί αμηχανία. Είναι αντιεπαγγελματικό; Πόσο κοντό θεωρείται πολύ κοντό; Μπορείς όντως να το φορέσεις για μία ολόκληρη ημέρα έξω από το σπίτι χωρίς να στριφογυρίζεις άβολα στην καρέκλα σου και χωρίς να φοβάσαι πως δείχνεις παραπάνω από όσα θέλεις;
Μην ανησυχείς. Παρακάτω θα βρεις 10 απλούς κανόνες (ή καλύτερα ας τους αποκαλέσουμε "οδηγίες", διότι κανένας δεν μπορεί να σου επιβάλει πώς θα ντύνεσαι) που σίγουρα θα σε βοηθήσουν την επόμενη φορά που θα επιλέξεις να φορέσεις ένα μίνι φόρεμα.


1. Σκέψου πολύ προσεκτικά τι θα βάλεις ΚΑΤΩ από το φόρεμα

Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε το γεγονός πως για να αποφύγεις προβλήματα και ντροπιαστικές στιγμές, είναι απαραίτητο να φοράς εσώρουχα μαζί με το μίνι φόρεμά σου. Αντί για κάποιο στρινγκ ή brazilian, ίσως θα ήταν καλύτερο να επιλέξεις κάτι χαριτωμένο με μεγαλύτερη κάλυψη, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσεις στιγμές Marilyn σε κάθε ξαφνικό φύσημα του αέρα. Έξτρα συμβουλή: πολλές κοπέλες φοράνε κοντά σορτς ποδηλάτη (biker shorts) κάτω από το μίνι τους και έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Σκέψου το.


2. Προτίμησε flat παπούτσια αντί για τακούνια

Στα περίεργα νέα της ημέρας, τα stilettos δεν είναι τα παπούτσια που θα βοηθήσουν τα πόδια σου να φαίνονται πιο μακριά όταν φοράς μίνι. Αυτή η δουλειά ανήκει στα flats. Σοκ; Σοκ. Παπούτσια όπως τα sneakers και τα σανδάλια θα αφήσουν τους αστραγάλους σου ελεύθερους, δημιουργώντας μία πολύ κολακευτική συνέχεια του ποδιού, την οποία οι γόβες θα σου στερήσουν. Έξτρα συμβουλή: για ένα παιχνιδιάρικο, κοριτσίστικο και σούπερ σέξι λουκ, συνδύασε τα sneaker σου με χαριτωμένες κάλτσες που φτάνουν μέχρι την γάμπα. Και όταν έρθει το φθινόπωρο, μέχρι το γόνατο.


3. Τα πάντα είναι θέμα αναλογίας

Αν έχεις αποφασίσει να δείξεις τα πόδια σου, τότε ίσως να θέλεις να καλύψεις τα χέρια έτσι ώστε να αποφύγεις το πολύ γυμνό λουκ. Aναζήτησε μία μπλούζα με πιο μακριά μανίκια ή κλειστό ντεκολτέ, ώστε όλη η προσοχή να κατευθυνθεί προς το μίνι σου.

 

 


4. Ένα μίνι θέλει και την μίνι τσάντα του

Σου έχει τύχει ποτέ να περπατάς με ένα backpack στην πλάτη, χωρίς να καταλαβαίνεις πως σιγά-σιγά το μίνι φόρεμά σου κολλάει στο ύφασμα της τσάντας και σχεδόν σε έχει αφήσει γυμνή; Καλύτερα να μην σου τύχει. Ένα μικρότερο τσαντάκι είναι πολύ πιο κατάλληλο να συνδυαστεί με το συγκεκριμένο outfit, έτσι ώστε να αποφύγουμε τα ατυχήματα.


5. Το νούμερο είναι όλα τα λεφτά


Το τελευταίο πράγμα που θες είναι ένα μίνι φόρεμα που δεν εφαρμόζει καλά στο σώμα σου και σε κάνει να το τραβάς ή να το μαζεύεις όσο περπατάς. Το μεγαλύτερο νούμερο είναι εξίσου επικίνδυνο με το μικρότερο, επομένως σιγουρέψου πως η αγορά σου είναι 100% πετυχημένη πριν φύγεις από το μαγαζί.

 


6. Κάνε πειράματα με διαφορετικά υφάσματα και στιλ


Από την κλασική Α' γραμμή μέχρι και το εντυπωσιακό body-con, το μινι φόρεμα υπάρχει σε δεκάδες διαφορετικές εκδοχές οι οποίες σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις. Δοκίμασε όλα τα στιλ και τις σιλουέτες μέχρι να βρεις αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σου σώμα.

 


7. Πρόσεχε τις κινήσεις σου


Με άλλα λόγια, το bend and snap δεν είναι κάτι που θα σε συμβουλεύαμε να προσπαθήσεις όσο φοράς ένα μίνι φόρεμα. Δυστυχώς θα πρέπει να σκέφτεσαι λίγο περισσότερο τις κινήσεις σου όσο σκύβεις, βγαίνεις από αμάξια ή κάθεσαι σταυροπόδι. Όλα όμως συνηθίζονται.

 


8. Τσέκαρε τι φαίνεται και τι όχι


Σε περίπτωση που το μίνι σου έχει κάποιο ανοιχτό χρώμα και θέλεις να το φορέσεις όσο είναι ακόμα μέρα, σιγουρέψου πως δεν είναι see-through σε σημεία που δεν θα έπρεπε. Αν ναι, φόρεσε ανάλογα εσώρουχα που ταιριάζουν με το χρώμα του δέρματός σου.

 


9. Μάθε τις καιρικές συνθήκες πριν βγεις από το σπίτι


Αν δηλαδή έχει πολύ αέρα εκείνη την ημέρα, προτίμησε κάποιο άλλο outfit και φύλαξε το μίνι μελλοντικές περιστάσεις. Θα έχεις σίγουρα ευκαιρία να το φορέσεις όταν ο καιρός είναι με το μέρος σου.

 


10. Απόλαυσε όλη την προσοχή


Το πιο σημαντικό βήμα από όλα: Πρέπει να είσαι περήφανη για το σώμα σου και να χαρείς το πόσο όμορφη δείχνεις με το καλοκαιρινό σου ντύσιμο. Η ώρα είναι τώρα.
 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice