Τα Fashion Weeks του υπόλοιπου κόσμου

Μόδα εκτός Ευρώπης

Για κάποιους είναι ευκαιρία για κους κους προς τόνωση αυτοπεποίθησης, για κάποιους άλλους ετήσιο meeting point χαιρετούρας και εντύπωσης. Όπως και να χει το άτυπο ραντεβού της fashion κοινότητας δεν έχει γεωγραφικές συντεταγμένες. Για Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο και λοιπές μητροπόλεις μας έχουν βομβαρδίσει. Τι γίνεται όμως στα Fashion Week της Ινδίας; Του Τόκιο; Του Μεξικού; Kάναμε μια συγκομιδή από τα fashion week του τελευταίου διμήνου σε χώρες εξωτικές και ιδού τα αποτελέσματα.

Women from Tokyo

Στο Τόκιο το γιόρτασαν με χρώματα. Γεωμετρικά σχήματα, ρίγες, prints όλα μπερδεμένα σε μια mix and match πανδαισία. Κυριάρχησαν τα φορέματα στο ύψος του γονάτου και το street style με punk στοιχεία. Το ευρωπαϊκό στυλ ταίριαξε με την ιαπωνική κουλτούρα και τα κιμονό, που ούτως ή άλλως έχουν αρχίσει να γίνονται και ευρωπαϊκό τρέντ. Εντύπωση έκανε η Diane Von Furstenberg που στο σόου της έβαλε ανάμεσα στα μοντέλα και κανονικούς ανθρώπους.

n

n

n

n

n

Slumdog Millionaire

Στην Ινδία το τρανταχτό τρέντ του ‘14 είναι τα prints και ιδιαίτερα οι βούλες. Ολόσωμες loose φόρμες σε υποτονικά και ψυχρά χρώματα για τη μέρα, στενά και έντονα φορέματα για το βράδυ. Τα ρούχα στην πλειονότητά τους παρέμειναν συντηρητικά ωστόσο ελάχιστοι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν μαντήλα ή παραπλήσια αξεσουάρ για το κεφάλι που κρύβουν τα μάτια.

n

n

n

n

Frida

Η Εβδομάδα Μόδας του Μεξικoύ άρχισε με αρκετά avant garde κομμάτια. 17 τοπ σχεδιαστές από τη Λατινική Αμερική, την Κολομβία, την Ουρουγουάη και την Αργεντινή γέμισαν την μεξικάνικη πασαρέλα με ένταση, έντονες πινελιές και μοντέρνα σχέδια.

n

n

n

n

n

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice