Εβδομάδα μόδας Μιλάνου
©APE-MPE/ DANIEL DAL ZENNARO
Fashion

Gucci και Prada στην Ψηφιακή Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο

Θα πραγματοποιηθεί μέσα Ιουλίου

Prada, Gucci, Ermenegildo Zegna, Missoni και Salvatore Ferragamo παρουσιάζουν τις συλλογές τους στην ψηφιακή εβδομάδα μόδας του Μιλάνου.

Κι ενώ ο κόσμος της μόδας προσπαθεί να μαζέψει τις συνέπειες που έφερε η πανδημία στην βιομηχανία του, η Ιταλία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ψηφιακή εβδομάδα μόδας αντί για τις παραδοσιακές επιδείξεις που έχουν ακυρωθεί λόγω της πανδημίας της COVID-19. 

Το Ιταλικό Επιμελητήριο Μόδας (Camera Nazionale della Moda Italiana) ανακοίνωσε το πρόγραμμα των σχεδιαστών που θα παρουσιάσουν τις συλλογές τους Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021. Ανάμεσα στους 37 που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους με εικονικές επιδείξεις μόδας είναι οι Prada, Gucci, Ermenegildo Zegna, Missoni και Salvatore Ferragamo. Οι οίκοι Dolce & Gabbana και Etro θα διοργανώσουν live παρουσιάσεις.

Τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας, ώθησαν τις μεγάλες πρωτεύουσες μόδας να βρουν νέους τρόπους για τους σχεδιαστές να παρουσιάσουν τις συλλογές τους. Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου αντικαταστάθηκε από μια ψηφιακή πύλη που συνάντησε χλιαρή απάντηση από τον Τύπο και τους αγοραστές, αν και ορισμένοι σχεδιαστές κατάφεραν να εντυπωσιάσουν.Οι επιδείξεις μόδας ανδρικών συλλογών στο Παρίσι θα αντικατασταθούν από μια εικονική εκδήλωση με τίτλο Whispers of Paris, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 13 Ιουλίου. Μέχρι στιγμής, η λίστα των συμμετεχόντων σχεδιαστών δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το Ιταλικό Επιμελητήριο Μόδας ανακοίνωσε ότι η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο θα διοργανωθεί τον Σεπτέμβριο κανονικά με live επιδείξεις μόδας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice