Το εξώφυλλο της Πορτογαλικής Vogue που αποσύρθηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις
Το εξώφυλλο της Πορτογαλικής Vogue που προκάλεσε αντιδράσεις

Vogue Πορτογαλίας: Απέσυρε το εξώφυλλό της μετά τις αντιδράσεις

Ζητώντας συγνώμη
  • A-
  • A+
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το εξώφυλλο της πορτογαλικής Vogue, σχετικά με αφιέρωμα στην ψυχική υγεία. Το περιοδικό απέσυρε τελικά το επίμαχο εξώφυλλο

Το περιοδικό Vogue στην Πορτογαλία απέσυρε ένα από τα τέσσερα εξώφυλλα του τεύχους για τον Ιούλιο/Αύγουστο του 2020 και είπε ότι «ζητά συγγνώμη» αφού η εικόνα προκάλεσε τεράστια αντίδραση στο διαδίκτυο.

Με τίτλο «The Madness Issue» το εξώφυλλο δείχνει ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο με μια γυναίκα να κάθεται γυμνή σε μια μπανιέρα, καθώς δύο νοσοκόμες ντυμένες με παλαιού τύπου στολές ρίχνουν νερό στο κεφάλι της.

Ειδικοί στον χώρο της ψυχικής υγείας, αλλά και πάσχοντες, κάνουν λόγο για «δυστοπική και ξεπερασμένη» αντίληψη για τη θεραπεία.

Σύμφωνα με την πορτογαλική Vogue ωστόσο το εξώφυλλο αποσκοπούσε στο «να πυροδοτήσει τη συζήτηση».

«Το κεντρικό θέμα ερευνά το ιστορικό πλαίσιο της ψυχικής νόσου και σε αυτό αποτυπώνεται η πραγματική ζωή και οι αυθεντικές ιστορίες», ανέφερε η πορτογαλική Vogue σε ανάρτησή της στο Twitter προσθέτοντας ότι στο τεύχος φιλοξενούνται συνεντεύξεις και κείμενα ψυχιάτρων, κοινωνιολόγων, ψυχολόγων και λοιπών ειδικών.

Αφού το περιοδικό κατηγορήθηκε για έλλειψη ευαισθησίας για τη στερεοτυπική και ξεπερασμένη απεικόνιση της ψυχικής ασθένειας, η Vogue Portugal ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει την εικόνα και θα ζητήσει συγνώμη.

«Σε τόσο σημαντικό ζήτημα όπως η ψυχική υγεία δεν μπορούμε να είμαστε διχασμένοι» αναφέρει ανάρτηση στον λογαριασμό του περιοδικού στο Instagram που δημοσιεύθηκε λίγες μέρες μετά την κοινοποίηση του εξωφύλλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

 

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέθανε ο μεγάλος σχεδιαστής μόδας Πιερ Καρντέν
Back to top