Viktor & Rolf: Υψηλή μόδα για την εποχή του κορωνοϊού

Εγκρίνει ο Τσιόδρας;

Η συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020 των Viktor & Rolf, με τίτλο «Change», επιχειρεί να εξασφαλίσει to social distancing την εποχή του κορωνοϊού.

Είναι η νέα συλλογή των Ολλανδών Viktor & Rolf και περιλαμβάνει στιλιστικά «μέτρα» που αποτρέπουν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Ακίδες, σωλήνες, κώνοι και γενικώς προεξοχές καλύπτουν τα ρούχα της συλλογής «Change» και τα κάνουν απρόσιτα.

Την ίδια στιγμή, κάποια άλλα κομμάτια έχουν διακοσμηθεί με emojis, δίνοντας κι αυτά το μήνυμά τους.

Η κολεξιόν περιλαμβάνει τρεις ολοκληρωμένες γκαρνταρόμπες· για όλη τη μέρα, για μέσα και έξω από το σπίτι (έχει και νυχτικιά, και ρόμπα, και φορέματα, και παλτό), για όλα τα σκαμπανεβάσματα διάθεσης που μας προκαλεί η πανδημία. 


«Πανοπλία της κατήφειας» ονομάζουν ατύπως οι Viktor Horsting και Rolf Snoeren την πιο σκοτεινή γκαρνταρόμπα τους. «Συγκρουόμενα συναισθήματα» βαφτίζουν εκείνη με τα emojis, που περιγράφουν ό,τι λέει και το όνομα. Το τρίτο σετ λέγεται «Ακτινοβολία της αγάπης» και επιχειρεί να μετατρέψει τη μελαγχολία της «Πανοπλίας» σε γαλήνη. 

«Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει γρήγορα» δήλωσε το δίδυμο. «Είτε {έρχεται} η αποκάλυψη είτε μια νέα εποχή πνευματικότητας, θα συνεχίσετε να είστε σε θέση να μπείτε στο μοναδικό σύμπαν εντυπωσιακής ομορφιάς, απροσδόκητης κομψότητας και πνευματικού glamour του Viktor & Rolf».

Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει ταρακουνήσει την ανθρωπότητα, όμως οι Ολλανδοί σχεδιαστές αισιοδοξούν: Η χλιδή και η ευδαιμονία δεν είναι απαραίτητο να αποτελούν άπιαστο όνειρο. Θετικότητα, λοιπόν, το μήνυμά τους, σε συνδυασμό με ό,τι ομορφαίνει το σώμα και παρηγορεί την ψυχή σου.

Η συλλογή «Change» ντεμπούταρε σε ένα φιλμ της Marijke Aerden και αφηγητή τον «δικό μας» MIKA. Δικός μας γιατί πέρασε όλη την καραντίνα στην Αθήνα. 

Το δίδυμο των Viktor & Rolf αποδεικνύουν με άλλη μία τους κολεξιόν ότι παρακολουθούν τις ανάγκες της εκάστοτε εποχής και είναι κανονικοί καλλιτέχνες. Γιατί όπως έχει πει και ο Φόκνερ, «Καλλιτέχνης είναι αυτός που εκφράζει το μήνυμά του. Εκφράζοντας το μήνυμά του, δεν έχει την πρόθεση να συμμετάσχει στη σωτηρία της ανθρωπότητας. Ο καλλιτέχνης εκφράζεται για τον εαυτό του».

Ακούραστοι δημιουργοί, δεν σταματούν να αναζητούν καινούργιους ήρωες, τη ζωή, τη μόδα, το στιλ και την πνευματικότητα.

Δες το βίντεο για να δεις όλα τα κομμάτια της συλλογής «Change».

Viktor&Rolf Haute Couture Autumn/Winter 2020 'Change'

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice