Μάσκα: από υποχρέωση, αξεσουάρ και στιλιστικό item

Με την έξυπνη προσθήκη λίγου γκλάμουρ

Η γερμανίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων Saskia Diez, με έδρα το Μόναχο, δημιούργησε μάσκες προσώπου που αντί για λάστιχα έχουν αλυσίδες από ασήμι και χρυσό.

Είναι υποχρεωτικές, μας ζεσταίνουν, μας σφίγγουν, μας δημιουργούν σπυράκια, μας κόβουν την ανάσα και την ομορφιά, μπλα μπλα μπλα... Εντάξει, το καταλάβαμε. Η υποχρεωτικότητα της μάσκας σε κάνει να δυσανασχετείς. 

Η γερμανίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων Saskia Diez σκέφτηκε να βάλει τη δική της πινελιά και να μεταμορφώσει τη μάσκα σε κάτι σικάτο, ώστε να τη φοράς με χαρά και καμάρι. Δημιούργησε λοιπόν μάσκες προσώπου με αποσπώμενες αλυσίδες από ασήμι και χρυσό.

Στόχος της να «αποϊατρικοποιήσει» ιδεολογικά τη μάσκα και να της προσδώσει καλλιτεχνική διάσταση.

«Νιώθεις περισσότερο σαν να φοράς αξεσουάρ παρά κάτι που είσαι υποχρεωμένος να φορέσεις», λέει η σχεδιάστρια στον ιστότοπο Dezeen.

Η Diez, με έδρα της το Μόναχο, έφτιαξε τον Απρίλιο μια πρώτη παρτίδα από ελαφριές βαμβακερές μάσκες με μεταλλικές ή νάιλον αλυσίδες μήκους 50 εκατοστών, που έμοιαζαν με κολιέ παρά με μάσκα. Αυτή η πρώτη ιδέα πλέον εξελίσσεται περαιτέρω. 

Η σχεδιάστρια βλέπει τις αλυσίδες ως την πιο φυσική εξέλιξη στη μάσκα. Σαν τις αλυσίδες που μπαίνουν στα γυαλιά πρεσβυωπίας και κρέμονται στο λαιμό σαν κόσμημα.

Το βασικό είναι να φοράμε μάσκα, με τον σωστό τρόπο, είτε έχει αλυσίδα είτε δεν έχει, είτε μας κάνει κούκλες είτε πανούκλες.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice