Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου: Θα είσαι κι εσύ εκεί
Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου / © EPA/ANDY RAIN
Fashion

Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου: Θα είσαι κι εσύ εκεί

Θα πραγματοποιηθεί κυρίως ψηφιακά, άρα μπορείς να την παρακολουθήσεις

Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή οίκων, όπως οι Burberry, Victoria Beckam, JW Anderson.

Με τον κορωνοϊό να έχει αλλάξει τις συνήθειες και την καθημερινότητα ολόκληρου του πλανήτη, ήταν αναμενόμενο και ο κόσμος της μόδας να υποκύψει και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Καθώς ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των ανά τον κόσμο Εβδομάδων Μόδας και των κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι, παρακολουθούμε τη μία μετά την άλλη διοργάνωση να πραγματοποιείται μεν εις πείσμα των δυσκολιών, να υπακούει δε στην Covid νομοθεσία αλλά και στο «δίκαιο» που προστάζει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Κοινώς, να λαμβάνει χώρα ψηφιακά ή κυρίως ψηφιακά.

Μετά την κορωνοΕβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, του Μιλάνου και της Μαδρίτης, ήρθε η σειρά της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου να δώσει το παρών προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες. Ξεκινά στις 17 Σεπτεμβρίου, θα ολοκληρωθεί στις 22 και χωρίζεται σε τρεις ενότητες, που θα περιλαμβάνουν κανονικά σόου σε πασαρέλα, ψηφιακά σόου, και έναν συνδυασμό πραγματικής και ψηφιακής εκδοχής. 

Μετά το εξολοκλήρου ψηφιακό event του Ιουνίου, το British Fashion Council ελπίζει να πετύχει μια κάποια ισορροπία ανάμεσα σε φυσικά και ψηφιακά σόου. Η Εβδομάδα Μόδας του 2020 θα είναι σαφώς μικρότερης κλίμακας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, και με κοινό ελάχιστο και σχεδόν αποκλειστικά βρετανικό, δεδομένων των περιορισμών μετακίνησης λόγω Covid-19.

Από τους 81 ντιζάινερ που θα λάβουν μέρος, οι 31 θα παρουσιάσουν κανονικά σόου με μοντέλα να περπατούν σε πασαρέλα. Ωστόσο τα συγκεκριμένα events αποτελούν άλυτο μυστήριο, δεδομένου ότι στη Βρετανία ισχύει απαγόρευση συνάθροισης άνω των 6 ατόμων.

Από τις ψηφιακές παρουσιάσεις ξεχωρίζουν οι εξής: Στις 17 ξεκινά η Burberry, στις 18 το highlight είναι η Vivienne Westwood, στις 21 η Victoria Beckam και ο JW Anderson. Η Burberry στήνει το σκηνικό της στη βρετανική επαρχία, η Βικτόρια Μπέκαμ σε ένα σαλόνι, ενώ και οι οίκοι Simone Rocha, Christopher Kane, Molly Goddard, Huishan Zhang, Halpern and Emilia Wickstead επέλεξαν ιδιωτικούς χώρους. Οι JW Anderson, Richard Quinn, Erdem, Marques Almeida και Bianca Saunders  θα παρουσιάσουν τις συλλογές τους μέσω ταινιών. Live streaming θα υπάρχει και για τα κανονικά σόου.

Συντονιστείτε εδώ και παρακολουθήστε τα σόου που σας ενδιαφέρουν.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice