Τομ Φορντ: Η ελπίδα… ράβεται

Δείτε φωτογραφίες της συλλογής του για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021

Ο Τομ Φορντ παρουσίασε τη νέα του συλλογή για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, που μας υπόσχεται πως η επόμενη άνοιξη θα λάμπει από υγεία και χαρά.

Αν το σύνθημα «Η ελπίδα έρχεται» του Σύριζα κατέληξε σε φιάσκο, ο Τομ Φορντ κάνει πράξη το «η ελπίδα ράβεται». Αυτή είναι η φιλοσοφία της συλλογής του Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, αυτή είναι και η αίσθηση που αφήνει σε όσους είδαν δείγματά της στο instagram.

Ο Τομ έχει κέφια, παρόλο που δεν θα έπρεπε να έχει με αυτά που ζούμε. Σε μια προσπάθεια να ξορκίσει τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς της απαισιοδοξίας, παρουσίασε μια συλλογή χαράς και ελπίδας. Και για άνδρες και για γυναίκες.

Ο σχεδιαστής ξεκίνησε να δουλεύει τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 μέσα στο πρώτο κύμα της πανδημίας, την άνοιξη του 2020.

Κι ενώ για όλους εμάς τους ΜενουμεΣπιτάκηδες η ντουλάπα μας ήταν το λιγότερο επισκέψιμο μέρος του σπιτιού και το ντύσιμο έμοιαζε μια περιττή και μάταια διαδικασία, οι δημιουργικοί άνθρωποι όπως ο Τομ Φορντ έβλεπε μέλλον. Ίσως επειδή τα εγκεφαλικά του κύτταρα είναι φτιαγμένα από φαντασία, αισιοδοξία, όραμα, «μπροστά».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TOM FORD (@tomford) on

Η νέα του συλλογή, κατά δήλωση του ίδιου, είναι εμπνευσμένη από το γκλάμουρ των 70s και των μοντέλων Πατ Κλίβελαντ και Ντόνα Τζόρντον. Στα δυο-τρία κόνσεπτ που ανέβασε στο instagram μπορεί να δει κανείς λαμπερά χρώματα, φλοράλ και άνιμαλ μοτίβα, υπερβολές στις τσάντες και τα αξεσουάρ, ζωντάνια. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια χαρούμενη μόδα που υπόσχεται προοπτική μιας νέας ανέμελης ζωής.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TOM FORD (@tomford) on

Ο ίδιος ο σχεδιαστής εξηγεί το σκεπτικό του: «Το παγκόσμιο Zeitgeist επηρεάζει πάντα τη μόδα και για μένα αυτή η λαχτάρα για μια ελπιδοφόρα άνοιξη μεταφράζεται σε κάπως κλασικά, χαλαρά ρούχα, ρούχα που με κάνουν να χαμογελάω, ρούχα για να διασκεδάσεις».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TOM FORD (@tomford) on

Και συνεχίζει: «Τι είναι αυτή η συλλογή για μένα: η ελπίδα για πιο ευτυχισμένες στιγμές. […] Χρειαζόμαστε ρούχα που μας κάνουν να χαμογελάμε, ρούχα που μας κάνουν να νιώθουμε ωραία».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TOM FORD (@tomford) on

Η αλήθεια είναι πως βλέποντας τα νέα ρούχα του Τομ Φορντ, θέλεις να τα φορέσεις και να αρχίσεις να τρέχεις στα λιβάδια. Γεροί να είμαστε μέχρι του χρόνου, να τα χαρούμε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TOM FORD (@tomford) on

Δείτε περισσότερα looks εδώ: www.instagram.com/tomford