Τα plus-size μοντέλα Jill Kortleve, Alva Claire και Precious Lee στην επίδειξη της Versace SS21 ©Courtesy of Versace
Τα plus-size μοντέλα Jill Kortleve, Alva Claire και Precious Lee στην επίδειξη της Versace SS21 ©Courtesy of Versace
Fashion

Τα plus-size που έγραψαν ιστορία στην επίδειξη μόδας της Versace

Jill Kortleve, Alva Claire, Precious Lee, τα μοντέλα με καμπύλες που περπάτησαν για πρώτη φορά στην πασαρέλα του οίκου μόδας

Versace SS21: Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο οίκος είχε plus-size μοντέλα στην πασαρέλα

Η εποχή που τα μοντέλα στις πασαρέλες ήταν τόσο αδύνατα που μπορούσες να μετρήσεις τα πλευρά τους έχει παρέλθει. Πρώτα βρήκαν τη θέση τους όσες είχαν πλούσιο μπούστο και στη συνέχεια τα light plus-size και τα plus-size μοντέλα. Γενικώς η μόδα κάνει φιλότιμες προσπάθειες να δείξει ότι παίρνει σοβαρά το inclusivity ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Ο ένας οίκος μόδας μετά τον άλλο λοιπόν, ρίχνουν το οχυρό και επιλέγουν «διαφορετικά» μοντέλα στις επιδείξεις μόδας τους.

Μετά τη Chanel το 2019, έρχεται η Donatella Versace στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου να δείξει ότι συμπεριέλαβε όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία plus size μοντέλα στην επίδειξή της, για πρώτη φορά στην ιστορία του οίκου. Τα ονόματα αυτών Jill Kortleve, Precious Lee και Alva Claire.

Σε μια σέξι εκδοχή της Ατλαντίδας, την οποία η Versace ονόμασε "Versacepolis", η Kortleve εμφανίστηκε με pencil φούστα με κοψίματα και πολύχρωμα crop πουκάμισο, ενώ η Precious Lee και η Alva Claire φορούσαν φορέματα σε έντονα χρώματα με αστερίες.

Όλη η συλλογή για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 είχε θέμα το βυθό της θάλασσας, με εμφανείς αναφορές στην κολεξιόν του Gianni SS92 "Tresor de la Mer". Εντυπωσιακές φούστες με πτυχώσεις, 90s cropped καπαρντίνες και σουτιέν με κοχύλια.

Η κίνηση της βιομηχανίας της μόδας να σταματήσει να προβάλλει μη ρεαλιστικά πρότυπα στα κορίτσια και τις γυναίκες είναι αξιέπαινη και κάτι που σίγουρα πολλές έχουμε ανάγκη. Αν είχα 1€ για κάθε φορά που κοιτάζω την πασαρέλα και σκέφτομαι ότι πρέπει να τρώω ακρίδες για να γίνω τόσο αδύνατη, θα αγόραζα ένα συνολάκι Versace -σαν αυτό που φόρεσε η Jill. 

Όσον αφορά τα plus size μοντέλα, ελπίζουμε να δούμε κι άλλα στις πασαρέλες των υπόλοιπων οίκων γιατί τα νούμερα παραμένουν απογοητευτικά. Από 86 μοντέλα για τις επιδείξεις των συλλογών SS20 πήγαμε στα 46 για τη σεζόν AW20, οπότε μια ανάκαμψη είναι μάλλον απαραίτητη.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice