Η επαναστατική συλλογή του Louis Vuitton για την άνοιξη του 2021
© Peter White/Getty Images
Fashion

Η επαναστατική συλλογή του Louis Vuitton για την άνοιξη του 2021

Τι έδειξε ο οίκος κλείνοντας την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού

Η νέα επαναστατική συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 του Louis Vuitton ανήκει στην κατηγορία genderless fashion και μπορεί να φορεθεί ανεξαρτήτως φύλου.

Ήταν ένα μεγαλειώδες σόου, όπως όλα τα σόου του Louis Vuitton. Σε συνθήκες κορωνοϊού, οι καλεσμένοι ήταν λίγοι αλλά όχι και ελάχιστοι, οι φωτογράφοι συνωστίστηκαν τοποθετημένοι σε συγκεκριμένες γωνίες, όμως όλα τα λεφτά ήταν ο χώρος.

Όλα έγιναν στους ορόφους του εμβληματικού και τεράστιου πολυκαταστήματος La Samaritaine, ένα σύμπλεγμα κτιρίων που ανήκουν στην εταιρεία LVMH, «ομπρέλα» στην οποία υπάγεται και ο οίκος Louis Vuitton (και ο Dior, και ο Givenchy, και ο Fendi…).

Για την ανακαίνιση του La Samaritaine απαιτήθηκαν 15 χρόνια και πλέον θα στεγάζει το πολυκατάστημα, ένα ξενοδοχείο, γραφεία, εστιατόρια. Επισήμως θα εγκαινιαστεί το 2021. Κατά τη διάρκεια του σόου, προβαλλόταν σκηνές από την ταινία «Τα φτερά του έρωτα» του Βιμ Βέντερς, που αποτέλεσε και έμπνευση για κομμάτια της συλλογή. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton) on

Ο οίκος επιπλέον επένδυσε στην τεχνολογία green-screen εξασφαλίζοντας για τα εκατομμύρια των τηλεθεατών μια μοναδική live streaming εμπειρία. Όσο για τους επαγγελματίες του fashion τύπου που δεν ήταν παρόντες, έλαβαν ένα προσωπικό λινκ για να «καθίσουν» στη virtual θέση τους και να έχουν οπτική πρόσβαση 360 μοιρών. 

«Ανοίγονται πολλά νέα παράθυρα και προπτικές» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Nicolas Ghesquière. «Είναι ένα ακόμα βήμα προς την παγκοσμιοποίηση, και υποθέτω πως αυτό είναι απολύτως απαραίτητο. Καμιά φορά κάνουμε τους ανθρώπους να νιώθουν αποκλεισμένοι. Ίσως είναι ένας τρόπος να συμπεριλάβουμε περισσότερους ανθρώπους σε αυτό το οποίο κάνουμε». 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton) on

 

Πάμε τώρα στη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 του Louis Vuitton. Δεν υπήρχαν υπερβολές και εκκεντρικότητας. Κάθε κομμάτι είναι απολύτως φορέσιμο από όλες αλλά και από όλους! Ο Ghesquière εξερευνά την άφυλη μόδα. Με δεδομένο ότι γυναίκες αγοράζουν κομμάτια από τις ανδρικές συλλογές του Louis Vuitton διά χειρός Virgil Abloh και άνδρες κομμάτια από τις γυναικείες συλλογές του Nicolas Ghesquière, ο οίκος αποφάσισε να εξερευνήσει την genderless fashion. «Δε σημαίνει πως θα ντύσω τις γυναίκες με ανδρικά ρούχα, αλλά δείχνω ρούχα που κινούνται στον “ενδιάμεσο” χώρο. Ούτε ξεκάθαρα θηλυκά ούτε αρσενικά». Τι σημαίνει αυτό: μπάγκι υπερμεγέθη παντελόνια, φαρδιά κοστούμια και τρενσκόουτ, oversized T-shirts με σλόγκαν-προσταγές (Drive, Kick, Climb, Swap, Switch, Polar) που φοριούνται σαν μίνι φορέματα ή με ζώνη στη μέση. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton) on

Τα παπούτσια που φορέθηκαν στο catwalk ήταν μάλλον έκπληξη. Πέρασαν από παραδοσιακές ολλανδικές γαλότσες μέχρι αφράτες παντόφλες. Από τσάντες είδαμε ανανεωμένες εκδοχές παλαιότερων μοντέλων, από την Cruiser μέχρι την Blade, αλλά και την ολοκαίνουργια Chroma Key με την ασημένια αλυσίδα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton) on

Απολαύστε το σόου! 

Louis Vuitton Spring/Summer 2021

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice